SEGRE

DROGUES

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a Rafael Amargo per la venda de drogues al seu pis

La Policia escorcolla la casa del ballarí Rafael Amargo en una batuda contra el tràfic de metamfetamines

La Policia escorcolla la casa del ballarí Rafael Amargo en una batuda contra el tràfic de metamfetaminesEFE/Javier Cebollada/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Madrid sol·licita nou anys de presó per al bailaor Rafael Amargo per un delicte contra la salut pública, a qui acusa de vendre al seu propi domicili substàncies estupefaents a terceres persones de manera "persistent" a canvi de diners.

El representant del Ministeri Públic sol·licita la mateixa pena per a Juan Eduardo S.B. assistent de producció d’Amargo, perquè actuava de forma "conjunta" amb l’altre acusat en la compra i posterior distribució de les esmentades substàncies, han informat aquest dilluns fonts fiscals.

L’escrit d’acusació afirma que, durant els mesos d’abril i desembre de 2020, ambdós "es venien dedicant de manera concertada i persistent a la distribució de substàncies estupefaents, entre d’altres metamfetamina, a terceres persones a canvi de diners". A tal finalitat, els dos acusats adquirien la substància de manera "conjunta" als diferents subministradors, per posteriorment repartir-la entre ambdós i vendre-la a terceres persones.

Així, el ballarí suposadament venia les substàncies estupefaents a les persones que anaven al seu domicili de Madrid i en d’altres casos "feia arribar la substància al lloc on el client indicava per a la qual cosa es valia del seu home de confiança, el també acusat Manuel Ángel B.L., un altre dels socis d’Amargo, coneixedor del que portava, després de fer l’entrega corresponent, tornava al domicili per entregar-li els diners obtinguts amb la venda".

Com a exemple, la Fiscalia relata que el 27 d’abril de 2020, Manuel Ángel per a qui demana sis anys de presó, va ser sorprès per la Policia quan es disposava a entregar a un client, a canvi de 50 euros, una bosseta amb substància que va resultar ser metamfetamina, amb un pes net de 0,943 grams i una puresa del 76,7% amb un valor al mercat il·lícit de 24,42 euros en la seua venda per grams; substància que havia recollit minuts abans del domicili d’Amargo, "on havia de tornar per entregar els diners".

Així mateix, arran dels dispositius de vigilància que es van establir sobre el seu domicili, els policies nacionals van poder observar "com hi anaven nombroses persones que, després d’accedir-hi i estar-s'hi escassos minuts, sortien de manera precipitada. Els agents van identificar. dos d'aquestes persones i els van intervenir substància estupefaent que s’havia adquirit en l’esmentat domicili, fet pel qual es van aixecar les corresponents actes d’aprehensió".

Per una interlocutòria dictada l’1 de desembre de 2020 pel Jutjat d’Instrucció número 48 de Madrid es va autoritzar l’entrada i registre als domicilis dels acusats. En el cas del bailaor, els agents van intervenir 3 pots contenint substància Popper, una bosseta amb una substància que va resultar ser feniletilamina amb un pes net de 0,089 grams i un flascó que contenia 6 mil·lilitres de GBL amb un valor al mercat de 314,19 euros en la seua venda per grams.

En el cas de Juan Eduardo, els agents van trobar un pot amb metamfetamina, amb un pes net de 4,466 grams i una puresa del 76,4%, amb un valor al mercat de 115,67 euros en la seua venda per grams; una bosseta contenint substància que va resultar positiu en ketamina, amb un 50,4% de puresa; i MDMA amb una puresa del 6,9% amb un pes net total de 0,185 grams amb un valor al mercat de 18,5 euros en la seua venda per grams.

També van trobar un embolcall de plàstic contenint substància que va resultar ser metamfetamina, amb un pes net de 56,067 grams i una puresa del 76% ( 42,61 grams purs) amb un valor al mercat d’1.452,14 euros en la seua venda per grams; un flascó contenint 6,800 mil·lilitres de GBL amb un valor al mercat de 356,08 euros en la seua venda per grams, 5.800 euros; 10 comprimits de sildenafil; una bossa contenint substància que va resultar ser ketamina amb un pes net de 18,413 grams i una puresa del 55,5% amb un valor al mercat de 497,65 euros en la seua venda per grams; un pot amb popper; i quatre telèfons mòbils.

Tancada la causa, a l’espera que es fixi dia de judici

El jutge d’Instrucció número 48 de Madrid va concloure al novembre la investigació penal contra Amargo, contra la seua dona i dos dels seus socis detinguts fa un any en considerar que "hi ha prou indicis" per jutjar-los per un delicte contra la salut pública, en la seua modalitat de tràfic de drogues, i pertinença a grup criminal. Espera fixar dia de judici després de rebre els escrits del Ministeri Fiscal i de les acusacions particulars.

En una interlocutòria, a què va tenir accés Europa Press, l’instructor Juan Ramón Reig, acorda transformar les diligències contra Rafael G.H., Luciana D. M .B., Juan Eduardo S .B. i Manuel Ángel B.A. en un procediment abreujat per iniciar els tràmits perquè el cas sigui jutjat per l’Audiència Provincial de Madrid.

Rafael Amargo va ser detingut l’1 de desembre de 2020 en el marc de l’operació Codax. Després de declarar davant del jutge i en contra de la petició del fiscal que ingressessin a la presó, van quedar en llibertat amb la imposició de mesures cautelars, amb la retirada del passaport, la prohibició de sortir del territori nacional i l’obligació d’acudir cada quinze dies al jutjat. Amargo i els altres detinguts van negar els fets dels que se’ls acusa.

En la interlocutòria, el magistrat instructor recull que els investigats en la causa "actuaven de comú acord a la recepció, preparació i distribució de substàncies estupefaents, en especial metamfetamina, a tercers". I situa el desenvolupament de l’activitat "a l’habitatge que Rafael G.H. compartia amb Luciana Sr. M .B.".

Relata la resolució com operaven els investigats a l’hora de vendre les substàncies estupefaents. Al domicili de Rafael i Luciana "els compradors accedien després de prémer el botó del porter automàtic corresponent o bé realitzar una trucada".

"Després de breus minuts al domicili, sortien de l’immoble portant la substància adquirida, que per la quantitat intervinguda en els supòsits en què van ser interceptats, excedia de la que pot considerar-se per a autoconsum", afegeix el text judicial.

Apunta també que la distribució de substàncies estupefaents "es realitzava utilitzant 'mules’, principalment a través de Manuel Ángel B. L".

El jutge assenyala, que "una vegada contactat amb el comprador, Rafael enviava la 'mula' amb les substàncies estupefaents, bé caminant o bé fent servir Ubers contractats pel comprador per no deixar rastre". Entregada la substància, la 'mula' tornava al domicili per entregar els diners obtinguts.

En aquesta activitat hi participaven tots els investigats, cada un amb diferents comeses, "un repartiment de funcions concertat i coordinat, en el qual Amargo exercia el rol de capitost de l’entramat, encarregant-se de la compra de quantitats de mitjana envergadura de substàncies estupefaents per a proveir al grup d’aquesta mercaderia il·lícita destinada al seu tràfic".

En relació amb Juan Eduardo S.B., la interlocutòria aclareix que a més aportava, pel que sembla, els recursos econòmics per adquirir substàncies il·lícites en quantitats més importants.

La interlocutòria dona compte de les quantitats intervingudes a l’entrada i registre dels diferents domicilis investigats, de les trucades entre venedors i compradors, de les quantitats agafades als compradors i del contingut de les substàncies, generalment metamfetamina, ketamina, MDMA i GBL.

tracking