SEGRE

Aquest és l'ús correcte dels intermitents en una rotonda

Una rotonda.

Una rotonda.SEGRE.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les rotondes són un dels dissenys de la calçada que més en dificultat poden arribar a posar als conductors, sobretot quan es compliquen i comencen a sumar més de dos carrils. Segons un estudi d’Axa Seguros, dos de cada tres conductors confessen que no saben com s'ha de circular en una rotonda.

Un dels elements indispensables per endinsar-se en una glorieta i sortir-ne són els intermitents, als que se’ls ha de donar un ús correcte per evitar accidents o col·lisions. La Dirección General de Tráfico destaca dos moments en què és clau utilitzar els llums indicadors: en canviar de carril i al sortir de la rotonda.

El primer cas d’ús és per anar desplaçant-nos al carril que ens correspon per abandonar la glorieta i el segon és per avisar el cotxe que va darrere nostre que alentirem la marxa per sortir de la rotonda.

No obstant, els casos en els quals no s’han d’utilitzar els intermitents i en els quals alguns conductors sí que s’equivoquen són en entrar a la glorieta o per indicar que continuaran circulant sense sortir. 

La Guardia Civil assenyala en una publicació a les seues xarxes socials que el 60% dels conductors no utilitza els intermitents a les rotondes. Per fer-ho de manera adequada, és necessari col·locar-se al carril de sortida de la glorieta i abans d’abandonar-la, activar l’intermitent dret.

D’aquesta manera, queden avisats tant els conductors que s’incorporaran a la rotonda com els que circulen darrere el nostre. Així, els cotxes coneixeran per endavant la intenció de sortir i podran incorporar-se d’una manera més segura i els vehicles precedents podran anticipar els moviments i ser previsors, respectant així la distància de seguretat i regulant la velocitat.

tracking