SEGRE

El millor tortell de Reis del supermercat, segons l'OCU

Un tortell.

El millor tortell de Reis del supermercat, segons l'OCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tortells envasats ja es troben a molts supermercats des de principis de desembre. Són més barats i la seua qualitat no és comparable amb la d’un bon tortell artesà, però el cert és que entre aquests productes envasats alguns compten amb una molt bona relació qualitat/preu.

Els tortells de Reis farcits de nata d’El Corte Inglés, Eroski, Dia, Carrefour i Lidl se situen com els millors que es poden adquirir a les cadenes de supermercats, segons l’estudi realitzat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). D’aquesta forma, l’OCU ha destacat el tortell de nata d’El Corte Inglés com el millor, amb una qualitat bona i una puntuació de 63, seguit del d’Eroski, amb qualitat mitjana i 58 punts, del de Dia (qualitat mitjana i 57 punts), Carrefour (qualitat mitjana i 51 punts) i Lidl (qualitat mitjana i 50 punts).

El Corte Inglés Roscón de Nata és considerat la millor compra. A la seua pasta s’hi aprecia un suau gust d’aigua de tarongina, el farcit de nata destaca per la cremositat i el sabor lacti. A més, cal tenir en compte la bona qualitat en els greixos utilitzats. El preu és d'uns 18 euros el quilo. També és el millor en la qualitat de la decoració.

El tortell de Lidl també utilitza greixos de bona qualitat i en la degustació resulta acceptable. Amb una qualitat global mitjana, obté el guardó de Compra Avantatjosa per presentar el preu més baix de l’estudi: 6,65 €/kg.

En la seua anàlisi, OCU detecta una presència excessiva d’additius a tots els tortells: 15 de mitjana, entre colorants, conservants, emulsionants i agents de textura, a més de tota mena d’aromes.

Entre els tortells farcits amb nata, es recomana evitar aquells que s’elaboren amb greixos vegetals en lloc de nata i consumir-los sempre amb moderació: són productes rics en greix (18%) i sucre (un altre 18%).

tracking