SEGRE

Com funcionen els ajuts del Govern per comprar un cotxe elèctric

Un cotxe elèctric en un expositor d'un concessionari

Un cotxe elèctric en un expositor d'un concessionariEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Moves III va entrar en vigor a l’abril i concedeix fins a 7.000 euros per incentivar el canvi cap a una mobilitat sostenible. La Comissió Europea ha fixat per a l’any 2035 el final de la venda de cotxes dièsel, gasolina, híbrids i bi-fuel amb algun tipus de gas.

A l’Estat espanyol, el Govern s’ha fixat com a objectiu que, el 2050, l’espanyola sigui una mobilitat sense emissions i per aconseguir-ho, l’executiu ha decidit acabar|eliminar amb la bretxa|fractura que separa el preu dels models de combustió i els endollables amb els ajuts econòmics coneguts com MOVES (MOVilidad Eficient i Sostenible).

El Pla Moves III és la tercera edició del programa d’incentius lligats a la mobilitat elèctrica i té un pressupost de 400 milions d’euros, que es reparteixen en forma d’ajuts directes per a la mobilitat elèctrica i per a la infraestructura de càrrega.

Les subvencions es concedeixen tenint en compte dos grans blocs. El primer és el que està compost per turismes híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia elèctrica d’entre 30 i 90 quilòmetres amb un preu de venda (sense IVA) que no superi els 45.000 euros. Per a aquests vehicles, els ajuts van des dels 2.500 euros fins els 5.000, depenent de si en el moment de la compra ens desfem o no d’un vehicle de combustió.

El segon gran bloc és el que és compost pels turismes 100% elèctrics (EV o BEV) amb autonomia superior a 90 quilòmetres amb un preu de venda (sense IVA) que no superi els 45.000 euros o els 53.000 en el cas dels turismes amb 8 places. Per a aquests vehicles, els ajuts van des dels 4.500 euros fins els 7.000, depenent de si en el moment de la compra ens desfem o no d’un vehicle de combustió.

tracking