SEGRE

LOTERIA ATZAR

Lleida lidera la despesa en la loteria del Nen

És la província catalana amb més consignació per habitant, amb 21,58 € || El dia de Reis el sorteig repartirà 700 milions

Un premi de l’últim Sorteig de Nadal va caure a Almacelles.

Un premi de l’últim Sorteig de Nadal va caure a Almacelles.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sorteig Extraordinari de la Loteria del Nen serà dijous el colofó de les festes nadalenques amb el repartiment el dia de Reis de 700 milions d’euros en premis. El segon sorteig més important de la Loteria Nacional arrancarà a les dotze del migdia al Saló de Sortejos de Loteries i Apostes de l’Estat i es farà pel sistema de bombos múltiples. El Nen dotarà el primer premi amb 2 milions d’euros a la sèrie; el segon, amb 750.000 euros; i, el tercer, amb 250.000 euros.

Això significa que per cada dècim del primer premi es guanya 200.000 euros, pel segon, 75.000 euros, i per cada dècim del tercer, la quantitat és de 25.000 euros. A més, hi ha vint premis de 3.500 euros i 1.400 premis de 1.000 euros per sèrie. Lleida, amb més de nou milions d’euros en dècims per a aquest sorteig (és la província catalana amb una consignació més alta per habitant, amb 21,58 euros), té l’esperança posada en el Nen després d’un Sorteig Extraordinari de Nadal que va ser poc generós amb les comarques lleidatanes.

En aquest sentit, s’espera repetir la sort de l’any 2020, quan el sorteig del dia de Reis va deixar prop d’un milió d’euros del primer i i del segon premis a les comarques lleidatanes.Segons informa Loteries i Apostes de l’Estat, existeixen referències documentals que el 1868 ja es coneixia popularment aquest sorteig com del Nen, una denominació que es creu que es deu a la proximitat de l’Epifania del Senyor o l’Adoració al Nen pels Mags d’Orient. Va ser l’any 1941 quan es va configurar aquest sorteig amb personalitat i denominació pròpia, fins a convertir-se en el segon en importància de la Loteria Nacional. No va ser fins al 1966 quan la denominació Sorteig del Nen apareix a les llistes oficials de premis. El 0 és la terminació favorita del primer premi d’aquest sorteig, a l’haver sortit en un total de 22 ocasions.

tracking