SEGRE

SOLIDARITAT SALUT

El Banc de Sang busca en set dies 10.000 donacions

Presenten la Marató de Donants, que se celebrarà del 8 al 15 d'aquest mes || Un dels seus objectius és atreure més gent jove

Infermeres i donants, a l’última Marató de Sang a La Llotja.

Infermeres i donants, a l’última Marató de Sang a La Llotja.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc de Sang i Teixits (BST) organitza una nova Marató de Donants del 8 al 15 de gener i s’ha marcat com a objectiu arribar a les 10.000 donacions a nivell de Catalunya. En aquesta edició el lema de la Marató és Suma’t a la generació D, ja que es vol incorporar primers donants i més gent jove. D’altra banda, aquesta campanya distingirà també amb diferents insígnies la implicació de cada donant.

Per exemple, als primerencs els tocarà la insígnia de Rookie i als que han donat més de 50 vegades se’ls reconeixerà com a Legend. En la presentació van participar els alcaldes de les quatre capitals de província i el de Lleida, Miquel Pueyo, va animar a través de les xarxes a participar en aquesta iniciativa. Sobre la situació de les reserves, Francesc Gòdia, president del Banc de Sang i Teixits, va afirmar que actualment es disposen de la meitat de les unitats necessàries per cobrir qualsevol vicissitud.

“En el moment en què vivim s’han ajuntat d’una banda el Nadal, que és un període en què les donacions sempre baixen. I de l’altra, la sisena onada de la pandèmia que ha provocat anul·lacions per positius”, va explicar Gòdia. Tot i així va celebrar que malgrat les adversitats el 2021 hi va haver 11.000 donacions. A Lleida, l’Hospital Arnau de Vilanova serà la seu d’aquesta Marató i pot reservar-se cita prèvia a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat.

tracking