SEGRE

La mineria de criptomonedes fa pujar els preus de l'electricitat

Les petites empreses i ciutadans de Nova York s’han vist afectats per la pujada dels preus de la llum causats per les mines de criptomonedes.

Bitcoin

El bitcoin es desploma després de deixar d'utilitzar-lo Tesla en les seues transaccionsEFE/EPA/SASCHA STEINBACH/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou estudi de Berkeley Haas, l’escola de negocis de la Universitat de Califòrnia, estima que les demandes d’energia de les operacions de mineria de criptomonedes al nord de l’estat de Nova York eleven les factures anuals d’electricitat en al voltant de 65 milions per a les petites empreses i $79 milions per als ciutadans, amb poc o cap benefici econòmic local.

Si bé la criptomineria ha estat criticada pel seu enorme impacte ambiental, aquest estudi ha estat el primer a quantificar els seus impactes econòmics negatius en les comunitats locals.

S’estima que la mineria de Bitcoin per si sola va consumir el 0,5% de l’electricitat mundial el 2017. Els criptominers han anat en massa al nord de Nova York on és més fàcil mantenir els servidors frescos. També se senten atrets pels subministraments d’energia barats i abundants, de vegades fins i tot amb descomptes en electricitat.

Els investigadors van analitzar el nord de l’estat de Nova York, on les Cascades del Niàgara produeixen energia hidroelèctrica de baix cost. En observar els augments sobtats en els preus de Bitcoin i la demanda d’electricitat, els investigadors van estimar que la mineria augmenta les factures mensuals d’electricitat en aproximadament $8 per a les persones i 2 per a les petites empreses.

“Això suma $250 milions només per al nord de l’estat de Nova York durant un any, i si l’ampliem a tots els estats, estimem que seria al voltant de mil milions per any”, va dir Compiani, assistent de professor a l’escola de negocis de la Universitat de Chicago. “Les mines de criptomonedes són magatzems plens d’ordinadors i únicament requereixen una o dos persones per executar tota l’operació, per la qual cosa és poc probable que generi llocs de treball o estimuli l’economia local”.

tracking