SEGRE

SALUT SOLIDARITAT

Més de tres-centes donacions a l'Arnau a la Marató de Sang, que acaba avui

Campanya per sumar voluntaris davant de l'impacte de la Covid i les festes nadalenques

Ciutadans ahir al punt de donació a Torrefarrera.

Ciutadans ahir al punt de donació a Torrefarrera.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 300 lleidatans han donat sang a la Marató de Sang que va començar dissabte passat i que tancarà avui, als quals caldrà sumar-ne altres que van fer el mateix a la Llotja o en punts com el que es va instal·lar ahir a l’ajuntament de Torrefarrera. Segons les dades del Banc de Sang i de Teixits, des de l’inici de la campanya s’han registrat un total de 305 donacions de sang a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i l’organisme va destacar que les xifres d’ahir divendres van ser molt positives. A més del centre hospitalari, que avui obrirà la sala de donacions entre les 10 i les 14 hores, també s’instal·larà un punt de donació a Sant Guim de Freixenet.

En el conjunt de Catalunya, la Marató de Donants de Sang va arribar ahir a les 6.000 aportacions en la penúltima jornada de la campanya especial. El ritme de donacions és un 10% més baix que l’any passat a causa de l’alta incidència de la Covid. En el dia d’avui hi ha reserves de sang a Catalunya per assegurar les necessitats dels hospitals per als propers 6 dies, quan la situació òptima són 8 dies, per la qual cosa el Banc de Sang i de Teixits anima la ciutadania a col·laborar per poder garantir l’activitat hospitalària.

Així mateix, insisteix a donar les gràcies a la solidaritat dels donants, que va permetre que l’any passat cap hospital no tingués manca de reserves malgrat la pandèmia.Les persones que vulguin donar sang han de reservar cita prèvia a través de la pàgina web www.donarsang.gencat.cat./bancdesang i s’anima a donar-ne més enllà de la Marató per compensar totes aquelles persones que no poden fer-ho a causa de la Covid. L’objectiu de la campanya és arribar a les 10.000 unitats de sang a Catalunya.

tracking