SEGRE

Facebook ocultava suposadament anuncis d'higiene femenina

El logo de Facebook.

El logo de Facebook.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes seixanta empreses especialitzades en productes i serveis per a la salut de la dona asseguren que Facebook ha rebutjat amb freqüència els seus anuncis per objeccions que contenen "contingut per a adults", segons un informe del Center for Intimacy Justice publicat aquesta setmana als Estats Units.

Les polítiques publicitàries de Facebook prohibeixen els productes o serveis de salut reproductiva que se centren en el plaer sexual, però les històries de les empreses que el Center for Intimacy Justice va entrevistar o va enquestar pinten la imatge d’una plataforma que fa complir aquestes pautes d’una manera aparentment arbitrària i sexista.

Les 60 empreses que van participar en l’informe han vist com molts dels seus anuncis han estat rebutjats per Facebook en un moment o un altre. Aproximadament la meitat va dir que el gegant de les xarxes socials també els hi va suspendre els comptes. Una d’aquestes empreses és Joylux, que ofereix vFit Gold, un producte que les dones poden utilitzar per enfortir el sol pelvià. “A causa de la naturalesa del nostre producte, la seua aparença,” va dir la directora executiva de Joylux, Colette Courtion, Facebook i altres companyies creuen que és de naturalesa “pornogràfica”.

Des de 2017, Joylux afirma que Facebook ha tancat el seu compte de publicitat dos vegades. Diu que la companyia mai no va proporcionar una raó per a aquestes accions. També afirma que Facebook ha vetat automàticament els anuncis que inclouen "vagina". Aquest és un extrem que Meta, l’empresa matriu de Facebook, nega. Un portaveu de la companyia va explicar que no imposa una prohibició general de paraules clau com "vagina" i "menopausa".

tracking