SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA INTERNACIONAL

Aniversari amb incògnites: Es compleixen 25 anys de la mort a Ruanda de la cooperant de Tremp Flors Sirera

Dades sobre el seu assassinat, en secret

Imatge d’arxiu de la cooperant Flors Sirera a Ruanda.

Imatge d’arxiu de la cooperant Flors Sirera a Ruanda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir es van complir 25 anys de l’assassinat a Ruanda de la infermera cooperant de Tremp Flors Sirera, quan tenia 33 anys i desenvolupava tasques humanitàries per a l’ONG Metges del Món. Un quart de segle després, ningú ha pagat per l’assassinat de la infermera, nascuda a Tremp el 1964 i establerta amb la seua família uns anys després a Manresa. El diari Regió 7 va recordar ahir que la causa judicial segueix oberta i amb novetats.

L’advocat de la família Sirera té en el punt de mira informes que l’ONU ha mantingut en secret durant aquests 25 anys. El lletrat Jordi Palou-Loverdos assegura que hi ha dos informes confidencials i 37 annexos dipositats al Palais Wilson de Ginebra, seu de l’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans, “amb informació clau” sobre l’assassinat. La seua existència va ser revelada per un membre de la missió de l’ONU que va estar treballant al lloc de l’atac, a Ruhengeri, i se n’ha sol·licitat la inclusió com a prova en el procés obert a la Sala Penal de l’Audiència Nacional.

L’advocat té com a objectiu “processar i portar a judici, com a mínim, 23 dels 40 militars ruandesos sobre els quals l’any 2008 es va dictar ordre d’arrest internacional”.

tracking