SEGRE

Catalunya preveu que a l'abril la covid es gestioni com la grip

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Catalunya preveu que a l'abril la covid es gestioni com la gripACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena onada de la covid segueix en xifres rècord però desaccelerant i cauen per tercer dia consecutiu els ingressats a l’UCI, i en aquest context el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya preveu que a l’abril el coronavirus es gestioni com la grip, sense quarantenes i sense proves per a cada cas, segons ha explicat el conseller Josep Maria Argimon. Catalunya ha recuperat aquesta passada mitjanit la mobilitat nocturna, després de decaure el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada, encara que manté la resta de restriccions: tancament del lleure nocturn, limitació de reunió a 10 persones, certificat covid i aforaments.

Dilluns vinent, la comissió delegada de la covid del Govern valorarà quines mesures es poden flexibilitzar; la primera en la línia de sortida és el límit en les reunions i l’executiu espera un informe dels seus assessors científics per determinar si convé mantenir el certificat covid –en restauració, gimnasos i residències–, amb una variant òmicron que es transmet també entre vacunats.

No obstant, queden encara uns mesos d’hivern en què "ho passarem malament" perquè l’elevat nombre de contagis afecta el sistema sanitari, especialment a uns ambulatoris que continuen desbordats, i al funcionament de les escoles, on continuen augmentant els confinats fins un total de 131.644. Però a la primavera, si tot va segons el previst i no apareix cap altra variant, la pandèmia es gestionés "de manera diferent", ha explicat el conseller. "Si la malaltia és com ara, fonamentalment lleu, té poc interès comptar cas a cas", ha ressaltat Argimon.

tracking