SEGRE

Les millors apps per comprar i vendre roba de segona mà

Roba utilitzada.

Les millors apps per comprar i vendre roba de segona mà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comprar i vendre roba de segona mà s’està convertint en una opció econòmica i sostenible, per la qual cosa cada vegada hi ha més plataformes online en què el procés és ràpid i fàcil.

Vinted i Wallapop són dos de les més conegudes. L’usuari controla tot el procés: crear el perfil, pujar les fotos, fer la descripció de la peça|penyora, posar-lo el preu, negociar amb el comprador i preparar l’enviament|tramesa. Les principals diferències entre elles és que Vinted està especialitzada en moda, mentre que Wallapop és generalista i la roba no és precisament el que millor es ven, a excepció de roba i sabates esportives. A més, Vinted cobra una comissió al comprador (5 % + 0,70 €), mentre que a Wallapop no hi ha comissions per a cap de les parts. Com a comprador és a la inversa, esclar. El procés és senzill en ambdues plataformes: es tria el producte, s’acorda la forma d’entrega (que a Wallapop pot ser en mà), i es fa el pagament.

Pinkiz és una altra app dedicada exclusivament a la moda i els complements. Un dels seus punts forts és que no hi ha comissions en la compravenda de productes, la qual cosa significa que el venedor s’emporta el 100 % del preu, encara que el s’encarrega de penjar les fotos i fer l’envio. Best for less funciona més o menys igual però té una comissió del 22% del preu de venda del producte.

Micolet i Percentil s'encarreguen de tot el procés: recollir la roba, fer les fotos, penjar les peces|penyores i enviar-les-hi al comprador. A canvi, això sí, d’una comissió més elevada per a la plataforma, que en el cas de Micolet suposa un 25 % + 1,50 € + IVA; i en el de Percentil, una comissió variable des de 90 % en el cas de peces de menys de 5,99 € fins 40 % per a peces que es venguin per més de 100 €. En ambdues plataformes, si la roba no s’accepta per a la seua venda o no es ven, recuperar-la tindrà un cost, així que cal llegir atentament les condicions d’enviament|tramesa. Per als compradors, aquestes dos plataformes funcionen d’una manera similar a la compra online: s’elegeix el producte, es paga online, l’enviament|tramesa a domicili és gratis a partir d’unes 54-59 euros i si el client no està satisfet en rebre'l, té 14-15 dies de desistiment.

Altres plataformes són Vestiaire collective, per a productes de luxe, que de moment només està en anglès, o el seu equivalent en espanyol, Closet emotions.

Mi Ropa Go té la roba en dipòsit fins que la ven i paga diferents percentatges en funció del preu de venda (entre el 40 i el 60% del preu de venda).

RoPasión recull la roba a casa del venedor sense cost (el cost de l’envio es cobra dels guanys, és a dir, només cobren la recollida si hi ha vendes). Si als 6 mesos l’article no s’ha venut i el venedor el vol recuperar, haurà d’abonar les despeses d'enviament.

tracking