SEGRE

Commoció en un col·legi d'Osca en precipitar-se al pati un home des d'un edifici

Un vehicle de la Guàrdia Civil.

Un vehicle de la Guàrdia Civil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mort d’un home de 80 anys que s’han precipitat al buit des d’un bloc d’habitatges i que ha caigut a l’interior del pati d’esbarjo del col·legi Santa Rosa d’Osca ha provocat la commoció entre els alumnes que han presenciat el succés quan ja havien iniciat els seus jocs. Segons han informat a l’agència Efe fonts de la investigació, el mort és una persona d’avançada edat que ha caigut des de l’interior del seu habitatge, ubicat en un bloc veí al centre col·legial, per causes que investiguen els responsables policials desplaçats al lloc dels fets, que veuen probable que es tracti d’un suïcidi. Després de conèixer-se el succés, la direcció del centre ha fet públic un comunicat per informar de l’enviament a les famílies d’una comunicació en la qual es detallen les circumstàncies en les quals s’ha produït el fet.

En l’escrit remès als pares i mares dels alumnes, difosa pel centre escolar, es descriu que la caiguda s’ha produït sobre les 10.30 del matí, en un moment en el qual els alumnes de Primària es trobaven al pati. Els alumnes han escoltat de sobte un fort terrabastall produït per l’impacte del cos a la zona dels porxos del pati i han presenciat la mort d’aquesta persona. Alguns dels docents han acudit ràpidament al lloc per treure als alumnes del pati i començar a treballar, indica la missiva, "l’aspecte emocional, ja que l’alumnat es troba francament molt afectat, com passa també en alumnes de secundària que han presenciat des de les seues classes l’incident".

Disposes d’ajuda. Telèfon Salut Respon: 061 Dispones de ayuda: Teléfono de la Esperanza: 717 003 717 Els especialistes remarquen que les morts per suïcidi mai tenen un únic detonant, sinó que són el resultat de factors psicològics, biològics i socials que tenen tractament.

Els responsables del centre han acordat suspendre les classes en l’horari de tarda a causa de la commoció provocada pel succés, i reprendre-les a partir de demà, amb la intenció de donar prioritat els propers dies a l’atenció emocional dels alumnes. Al col·legi s’han personat també les autoritats educatives de la província per posar a disposició del centre tots els recursos d’orientació que disposa el departament, així com els Serveis Socials. Precisament aquest dimarts es va presentar a Saragossa una guia per poder detectar com actuar i poder ajudar a evitar el suïcidi entre les persones grans, editada per l’Institut d’Investigació Sanitària d’Aragó. Segons les seues dades, 44 dels 103 suïcidis que es van produir a l’Aragó l’any passat corresponen a persones de més de 60 anys.

tracking