SEGRE

Dos de cada tres espanyols, a favor que la vacuna sigui obligatòria

Personal sanitari administra la vacuna contra la covid-19.

Personal sanitari administra la vacuna contra la covid-19.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de cada tres espanyols, el 65,9%, creuen que la vacuna contra la Covid hauria de ser obligatòria, segons unaenquesta de l’Institut DYM per a un grup de 8 diaris, entre els quals SEGRE. Així, de les 1.008 entrevistes realitzades entre el 19 i el 23 de gener, només el 27,1% creu que la vacuna no hauria de ser obligatòria, mentre que el 7% no ho sap.

Respecte al partit votat en les últimes eleccions, Vox és el que té un percentatge més gran entre els que no volen que sigui obligatòria (42,3%). Per la seua part, els votants de PSOE i PP consideren que hauria de ser obligatòria en un percentatge més alt que la resta (76% i 75,7% respectivament).

D’altra banda, la venda de tests ràpids s’hauria de liberalitzar a altres establiments diferents a les farmàcies per al 61,7% de la població, mentre que el 33,9% creu que s’han de vendre només en farmàcies. Els que van votar Ciutadans són els que donen més suport a la liberalització, amb el 82,3%. Així mateix, el 58,2% dels enquestats afirmen que s’hauria de seguir aplicant restriccions i el 49,2% afirmen que la situació de la pandèmia és igual a Espanya que a Europa.

tracking