SEGRE

ALIMENTACIÓ

L'OCU alerta de la quantitat "excessiva" de sucre a les natilles

L'OCU alerta de la quantitat

L'OCU alerta de la quantitat "excessiva" de sucre a la cremaEFE/JUANJO MARTÍN/nr

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat aquest dimecres de l’"excessiva quantitat de sucre" de les natilles. L'entitat ha publicat un estudi en el qual compara 33 envasos de natilla de venda als supermercats, tenint en compte la seua composició, l’etiquetatge i els preus.

D’acord amb l’anàlisi, tenen més sucre les que porten galeta (21 grams de mitjana) i les de xocolate (20 grams), mentre que les de vainilla n’incorporen menys (18 grams).

Segons l’OCU, 20 grams per envàs equivalen a tres sobres de sucre i fins el 85 % de la ingesta diària recomanada per l’Organització Mundial de la Salut per a un nen d’entre 7 i 12 anys.

Per això, ha demanat als consumidors que la seua ingesta sigui ocasional i ha sol·licitat a les empreses que rebaixin el sucre i els additius d’aquestes postres làcties. A més, ha sol·licitat al Govern que impulsi l’etiquetatge Nutriscore, que permet comparar entre productes d’un mateix grup i "prioritzar així els més saludables".

També ha difós una llista de la millor natilla per categories, que encapçalen les d’Eroski (vainilla), Danet (xocolate) i IFA Eliges (amb galeta) però a tots els productes analitzats ha destacat l’"excés de sucre".

tracking