SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Busquen dos senderistes de Lleida a la Pica d'Estats

Un home de 41 anys i una dona de 40 que volien fer bivac divendres a la nit || Troben el cotxe al Pont de la Farga

Imatge d’arxiu d’un rescat amb helicòpter dels Bombers.

Imatge d’arxiu d’un rescat amb helicòpter dels Bombers.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van activar ahir a última hora de la tarda la recerca de dos de senderistes a la Pica d’Estats després que persones properes a la parella informessin que no tenien notícia d’ells. Els Bombers van ser alertats a les 19.25 hores i van activar els GRAE, que van iniciar un dispositiu terrestre a Alins, al Pallars Sobirà. Es tracta d’un home de quaranta-un anys i una dona de quaranta, tots dos de Lleida, que se’n van anar divendres a la tarda a fer una excursió i tenien previst passar la nit fent bivac.

Pròxims van explicar que els havien trucat i enviat missatges però que no els rebien, segons va informar Bombers. Poc després, els Mossos van trobar el cotxe dels senderistes al pàrquing del Pont de la Farga. Els Bombers tenien previst desplaçar-se fins al refugi de la Vall Ferrera, que només té oberta la part de dormitoris.

El cap de setmana passat, els Bombers van treballar tota la nit en el rescat de dos excursionistes ferits a la Vall Fosca. Fins i tot van activar un helicòpter de rescat d’Andorra que pot volar de nit per evacuar-ne un. Val a recodar que l’any passat van augmentar un 14 per cent les actuacions dels Bombers per auxilis a les comarques lleidatanes.

Amb dades actualitzades a 13 de desembre, es van portar a terme 374 rescats al medi natural, amb la qual cosa es van superar els 328 de tot l’any 2020.

tracking