SEGRE

TRACTAMENTS | INNOVACIÓ

CC Addiccions: Teràpies per tirar endavant

Les teràpies grupals són una eina de recuperació fonamental per a CC Addicciones, en les quals els participants comparteixen experiències || CC Addicciones, situat a Balaguer, és un centre de rehabilitació i desintoxicació

CC Addiccions: Teràpies per tirar endavant

CC Addiccions: Teràpies per tirar endavant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Existeix una sortida, sempre. Sota aquesta premissa treballa l’equip de professionals de CC Addicciones, una sèrie de centres de rehabilitació i desintoxicació, fundats per l’asturià Francisco Prados, repartits per tot el territori nacional. Un d’aquests es troba a Balaguer. Durant el llarg recorregut que han de fer els pacients per superar una addicció, així com les seues famílies, CC Addicciones juga un paper fonamental, ajudant aquestes persones a escollir el seu propi camí, i deixant de dependre de certes substàncies o hàbits.

Tractaments Un dels seus pilars bàsics dins dels tractaments que ofereixen són les teràpies grupals, en les quals les persones comparteixen les seues experiències, es recolzen els uns als altres en aquest difícil tràngol per aconseguir deixar de consumir, no voler tornar a fer-ho, restablir la seua integritat personal, potenciar el desenvolupament i creixement personal i encarrilar valors morals perduts i consolidar-los en la vida plena que tant anhelen recuperar. Precisament, CC Adicciones compta amb un alt índex d’èxit i recuperació integral de pacients amb conductes addictives i comportamentals, gràcies entre altres coses a aquest tipus de teràpies.

Experiència I és que més de 20 anys avalen l’experiència d’aquest equip de professionals que duen a terme diferents mètodes i tractaments innovadors perquè els seus pacients aconsegueixin tirar endavant. La societat, en general, té una visió molt diferent del concepte d’addicció que dona l’OMS, que és una malaltia mental. Així, els qui mai han patit una addicció, o no han tingut a prop algú que l’hagi patit, no entenen com de difícil pot ser enfrontar-se a una situació així.

Cura Inclouen reunions grupals, atenció telefònica i l’ajuda de psicòlegs

Teràpies Durant les teràpies, els pacients són capaços d’obrir-se i explicar coses que mai abans van pensar poder confessar. Així, les sessions s’obren amb una frase que és fonamental per a CC Adicciones:“Existeix una sortida, sempre.”Posteriorment, l’encarregat del centre llança preguntes a l’aire esperant que els participants en la teràpia comencin a expresses les seues inquietuds. Així, després d’un “què et passa avui?”, un participant expressa una situació que l’hagi portat a voler consumir. A continuació, la resta de pacients expressen en què s’hi han sentit reflectits.

D’altra banda, l’encarregat de dirigir les teràpies busca que altres, a través de les seues experiències, aconsellin la resta. Precisament en alguna ocasió és present en la teràpia grupal Francisco Prados, el fundador d’aquests centres, que sap perfectament el calvari que viu un addicte. El seu rostre projecta en els pacients tranquil·litat, ja que serveix com a exemple a l’haver aconseguit superar la malaltia, sense deixar dia a dia de lluitar contra els seus fantasmes. Prados explica així les seues experiències i reflexiona sobre la visió que té la societat sobre aquesta mena de problemes. CC Adicciones és una mostra que les addiccions es poden curar a través d’un bon tractament, amb reunions grupals, atenció telefònica i l’ajuda de psicòlegs i psiquiatres. A més, les famílies són part fonamental en el camí de la recuperació, i també ells reben teràpia.

Per a més informació: Plaça Lluís Companys, 3, Balaguer. Tel: 617 200 882. Web: www.ccadicciones.es

tracking