SEGRE

FESTES PROCESSÓ

Bellpuig reviu la tradició més gran

Després de dos anys de mínims per la pandèmia, la processó dels Dolors va recuperar el recorregut llarg per la localitat || Més de 300 participants en la desfilada, presidida pel nou bisbe de Solsona

La processó dels Dolors, al seu pas per un dels carrers de Bellpuig.

La processó dels Dolors, al seu pas per un dels carrers de Bellpuig.L.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bellpuig va obrir ahir els actes de la Setmana Santa a Lleida amb la magna processó penitencial dels Dolors, que va recuperar la seua màxima esplendor després de dos anys de mínims per la pandèmia de la Covid. Es tracta d’una de les celebracions més íntimes i tradicionals d’aquest municipi de l’Urgell que destaca pel seu silenci i solemnitat. Els carrers del centre, que es van omplir de visitants, van tornar a ambientar-se amb la llum càlida de les espelmes que resseguien l’itinerari.

Com és habitual, la processó, que va començar a l’església de Sant Nicolau, va estar presidida pels sis passos engalanats amb les millors flors (l’Oració, el Natzarè, el Trobament, el Calvari, la Pietat i el de la Mare de Déu dels Dolors) acompanyats dels Armats, que en aquesta ocasió la colla convidada era la de Manresa, els capellanets, les blanquetes, els improperis, els penitents, la majoria descalços i caminant d’esquena, i els priors, honor que aquest any va recaure en Llorenç Fabregat i Maria Àngels Solé, acompanyats per Toni Fabregat i Marc Fabregat (discrets) i Apol·lònia Xinxó, i Maria Mercè Torres (discretes). El muntatge va involucrar unes 300 persones i en aquesta ocasió la processó va fer el recorregut llarg pels carrers de la part alta de la localitat: la Creu, Sant Josep, Homenatge a la Vellesa, plaça Sant Roc, plaça Ramon Bertran, plaça Ramon Folch, Valeri Serra, Sant Josep i Verge dels Dolors.

La presidenta de la Congregació dels Dolors, Beneta Santiveri, va destacar que “aquesta edició de la processó ens feia molta il·lusió i esperàvem la festa amb molta alegria després d’aquests dos anys inusuals”. Si bé la processó va ser l’acte més multitudinari, la festa dels Dolors va començar al matí amb una missa a la capella dels Dolors que va seguir una missa solemne de migdia celebrada pel flamant bisbe de Solsona, Francesc Conesa, que també va presidir la processó. A la tarda, es va celebrar el rosari dels Set Dolors i el repic de campanes.

Les processons tornen als carrers lleidatans dos anys després

Aquest cap de setmana comença la Setmana Santa i, amb aquesta, les processons tornen als carrers després de dos anys sense poder sortir a causa de la pandèmia. Demà, a les 11.30, arrancarà a la ciutat de Lleida amb la processó de les palmes a la parròquia del Santíssim Salvador de Pardinyes, on també tindrà lloc la benedicció del pas de la Somereta, que recorrerà Pardinyes.

A la tarda, a les 19.30, la processó penitencial de la Verge dels Dolors sortirà al costat dels Armats de la Sang per l’Eix Comercial. Una de les novetats serà el retrobament entre el Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors.

D’altra banda, més de 200 persones es reuniran a Bossòst per portar els passos del Divendres Sant, 15 d’abril, i Diumenge de Resurrecció, 17 d’abril. Les processons de Bossòst són les úniques que es conserven a la Vall d’Aran.

El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, va presidir la processó.

El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, va presidir la processó.L.P.

Els capellanets van tornar a sortir al carrer en processó.

Els capellanets van tornar a sortir al carrer en processó.L.P.

Els Armats de Manresa van ser la colla convidada en aquesta edició.

Els Armats de Manresa van ser la colla convidada en aquesta edició.L.P.

tracking