SEGRE

Montsó reviu el seu esperit medieval per honrar la figura de Guillem de Mont-Rodón

La celebració tindrà lloc del 20 al 22 de maig

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com cada any al mes de maig, Montsó celebra l'Homenatge a Guillem de Mont-Rodón, que enguany arriba a la XX edició. Aquest esdeveniment de recreació medieval, que torna després de dos anys de no poder celebrar-se a causa de la pandèmia, va ser declarat Festa d'Interès Turístic Regional. La localitat commemora l'arribada i estada a Montsó, sent nen, del futur rei Jaume I El Conqueridor i la seva tutela per l'Ordre del Temple, entre els anys 1214 i 1217. És per això que Montsó honra la figura del comanador de l'Ordre, Guillem de Mont-Rodón, qui va ajudar i educar l'orfe rei Jaume a seva infància.

Les principals activitats que conformen l'esdeveniment són el mercat medieval, representacions teatrals en què es recrea l'arribada del rei Jaume I a Montsó i posteriorment la rendició de la comanda templera de Montsó, desfilades i balls per recrear aquesta arribada de Jaume, instal·lació de un campament de recreació, recreació d´un torneig a cavall (justes medievals). També inclou activitats complementàries com concerts, cercaviles, tallers, activitats per a nens, visites al castell, carrera d'obstacles al castell, concurs de vestits, concurs d'aparadors, concurs de decoració de fondes medievals, etc. Pots consultar totes les activitats i horaris aquí.

Els propers 20, 21 i 22 de maig, doncs, Montsó retrocedeix al segle XIV i reviu la seva esplendor medieval en escenaris com el castell i el nucli històric de la localitat, a través del seu vessant cultural i històric i també lúdic, gaudint de la companyia de personatges històrics que van fer gran la ciutat.

Montsó recupera el seu esplendor medieval en la festa de Guillem de Mont-Rodón.

Montsó celebra el seu tradicional homenatge a Guillem de Mont-Rodón

tracking