SEGRE

TWITTER

Musk exigeix a Twitter proves sobre xifra de comptes falsos per tancar la compra

Musk exigeix a Twitter proves sobre xifra de comptes falsos per tancar compra

Musk exigeix a Twitter proves sobre xifra de comptes falsos per tancar compraEFE/EPA/WU HONG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El multimilionari Elon Musk va exigir aquest dimarts a la direcció de Twitter "proves" que els comptes falsos són menys del 5 % del total a la xarxa social per seguir endavant amb la compra de l’empresa, alimentant novament els dubtes sobre l’operació valorada en prop de 44.000 milions de dòlars.

Musk, que en els últims dies ha qüestionat aquestes xifres, va criticar novament les explicacions que aquest dilluns va oferir sobre això el conseller delegat de Twitter, Parag Agrawal. L’home més ric del món va dir que Agrawal "es va negar públicament a mostrar proves" que els comptes falsos i de spam representen menys d’un 5 % del total, tal com assegura la xarxa social. "Aquest acord no pot avançar fins que ho faci (presentar proves)", va sentenciar Musk en un tuit.

La setmana passada, el cap de Tesla ja havia dit que paralitzava la compra de Twitter fins tenir més detalls sobre quants comptes falsos hi ha a la xarxa social, encara que posteriorment va puntualitzar que continuavam"compromès amb l’adquisició".

Els dubtes generats per Musk han provocat en els últims dies importants caigudes en la cotització borsària de Twitter, la qual cosa ha contribuït a especulacions sobre si Musk realment vol tancar la compra o si pot estar provant de renegociar-la per pagar un preu menor del pactat.

Aquesta setmana, el magnat ha tornat a la càrrega amb insistència amb la qüestió dels comptes falsos i dilluns va arribar a respondre tuitejant una emoticona d’un excrement en resposta a una cadena del principal directiu de Twitter donant explicacions sobre aquest assumpte. Al seu fil de missatges, Agrawal va indicar que la xarxa social tots els dies suspèn més de mig milió de comptes de spam "fins i tot abans que els usuaris puguin veure-les".

"El desafiament més difícil és que molts comptes que semblen superficialment falsos, en realitat són persones reals. I alguns dels comptes falsos que en realitat són els més perillosos, i causen el dany més important als nostres usuaris, poden semblar totalment legítims", va afegir. Agrawal va assenyalar que aquesta és la raó per la qual l’equip de Twitter no pot identificar tots els perfils falsos. "Mesurem això internament. I cada trimestre, hem estimat que

D’altra banda, una notificació remesa al regulador borsari nord-americà i feta pública avui va oferir nous detalls sobre les primeres converses de Musk per procedir amb la compra de Twitter.

Segons l’escrit, el multimilionari es va posar en contacte el passat 26 de març amb l’excap de l’empresa Jack Dorsey per discutir el futur de les xarxes socials i, aquell mateix dia, va parlar amb Egon Duban, un membre de la junta directiva, sobre la possibilitat d’entrar en ella. A partir d’allà, Musk va negociar la seua inclusió en la junta directiva de Twitter, empresa en la qual ja tenia una important participació, i, quan ja tot estava llest per fer aquest pas, va canviar d’opinió i va notificar a la companyia la seua intenció d’adquirir-la i treure-la de la borsa.

Finalment, la directiva de Twitter va acabar per acceptar una oferta d’uns 44.000 milions de dòlars que donaria a Musk el control total de la companyia si finalment es tanca el procés.

tracking