SEGRE

ONADA DE CALOR

Alerta per l"elevat perill d'incendi forestal" fins dilluns a dos comarques de Ponent

Aquest avís se suma al que es va emetre per temperatures elevades

Incendi de vegetació al costat del riu Segre a la capital de la Noguera

Incendi de vegetació al costat del riu Segre a la capital de la NogueraBOMBEROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe que alerta de l’"elevat perill d’incendi forestal" des d’aquest divendres fins dilluns. Les comarques amb un perill més elevat són la Noguera i el Solsonès, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest divendres. També afecta l’Anoia i el Bages.

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya apunta que aquest cap de setmana hi haurà un fort augment de les temperatures i una humitat relativa baixa, que pot arribar a ser molt baixa, amb zones per sota del 20% a l’interior de Catalunya i el Prepirineu. Les comarques amb una afectació especial en aquest episodi són el Alt Urgell, les Garrigues, el Pallars Jussà, la Segarra, el Segrià i l’Urgell.

També afecta a comarques de Tarragona com el Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i de Barcelona com el Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Moianès, Osona, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental. La sequera que hi ha a Catalunya des del segon semestre de 2020 ha deixat un escenari amb una vegetació "altament vulnerable al foc".

tracking