SEGRE

ESNOTICIA

L'Aplec del Caragol vol créixer

“Més que positiu.” Així va resumir la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (Fecoll) el balanç de la festa, després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia. Espera que l'ampliació del recinte anunciada per la Paeria per a l'any vinent permeti entrar a alguna de les nou penyes en llista d'espera o ampliar alguna de les actuals.

Una de les 106 penyes de l’Aplec del Caragol, ahir al matí durant la tradicional cercavila.

Una de les 106 penyes de l’Aplec del Caragol, ahir al matí durant la tradicional cercavila.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Aplec del Caragol de la tornada a la normalitat, després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia de Covid, va acabar ahir en gran, amb una participació multitudinària i sense incidències remarcables. “El balanç és més que positiu”, va resumir el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll), Ferran Perdrix.

Va reconèixer que estaven “a l’expectativa de veure com respondrien les colles i la gent després de més de més de mil dies sense Aplec, i no podia haver anat millor, n’estem orgullosos”, va subratllar. Va argumentar que aquesta situació “diu molt del civisme i de les ganes de celebrar aquesta festa tan singular” i va afegir que “la relació que s’estableix entre les colles passa en pocs llocs i ens fa sentir molt orgullosos de l’ecosistema que muntem aquests dies als Camps Elisis”.En tres dies d’Aplec, hi han participat 106 penyes, 13.500 penyistes i entre 180.000 i 200.000 visitants, que han degustat unes 12,5 tones de caragols. I l’Aplec encara vol créixer més, sempre que es compleixi l’anunci de la Paeria d’urbanitzar un espai al costat dels pavellons de Fira de Lleida per ampliar el recinte.

Perdrix va afirmar que actualment tenen nou colles en llista d’espera i va detallar que obriran un procés per consultar quines de les que ara hi participen volen créixer i estan disposades a canviar d’ubicació i quantes de noves hi poden entrar. Alhora, creu que l’ampliació de l’espai pot provocar l’interès de més penyes i augmentar la llista d’espera.En aquest sentit, la segona tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet, va recalcar ahir que “de cara a la pròxima edició l’ajuntament vol arreglar l’espai dels pavellons amb la incorporació del nou i millorar l’entorn del recinte”. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va afirmar que “la gran notícia ha estat la falta d’incidents i les ganes de diversió i de retornar a la normalitat que hi ha a la ciutat” i Freixanet va manifestar que “l’Aplec ha demostrat que està més en forma que mai, amb una altíssima participació i la visita de nombroses autoritats”.La jornada va començar a primera hora del matí amb la tradicional cercavila dels penyistes.

Va sortir de la rotonda de davant del Palau de Vidre i es va desdoblar en una doble rua per tornar a trobar-se de nou davant del monument a Indíbil i Mandoni. Des d’allà, van iniciar el recorregut pel pont Vell cap a la plaça Bores, on Postius, Freixanet i Perdrix van imposar les escarapel·les als penons de cada penya, i totes juntes van entrar als Camps Elisis acompanyats de la batucada dels Bombollers de Cervera i la xaranga Ho Peta Street Band. També hi va haver espectacle infantil i inflables, un dels quals va ser convertit en una piscina improvisada que va ajudar la canalla a suportar la calor.

Una de les 106 penyes de l’Aplec del Caragol, ahir al matí durant la tradicional cercavila.

Una de les 106 penyes de l’Aplec del Caragol, ahir al matí durant la tradicional cercavila.GERARD HOYAS

tracking