SEGRE
Imatge d'arxiu del veneçolà Juan Vicente Pérez Mora.

Imatge d'arxiu del veneçolà Juan Vicente Pérez Mora.Johnny Parra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veneçolà Juan Vicente Pérez Mora, l’home més vell del món, celebra aquest divendres el seu aniversari 113 en el seu natal estat Táchira (fronterer amb Colòmbia), enmig d’esdeveniments carregats de la religiositat i cultura que caracteritzen a aquest supercentenari. La celebració, va explicar la família a Efe, estarà marcada per una llarga litúrgia, a la qual estan convidades autoritats locals i regionals, així com mitjans de comunicació.

L’"oncle Juan" –com és popularment conegut– sortirà de la seua residència, ubicada en una zona alpina, a bord d’un vehicle que el conduirà fins un temple on s’espera que entoni cants habituals del catolicisme, que repeteix diàriament a casa, i que segueixi l’eucaristia a través d’un altaveu que serà ubicat just al seu costat, per mitigar la seua sordesa. En finalitzar els oficis religiosos es donarà lectura a una biografia de Juan Vicente i, a continuació, es comptarà amb la participació d’una banda d’animació musical i amb un espectacle de ball que estarà encapçalat per una neta de Pérez Mora.

Els organitzadors, remarquen els seus familiars, garantiran que existeixi la custòdia per part d’agents policials i militars i que, especialment, es preservi la bona salut del supercentenari. "Considerant el benestar del senyor Vicente, les seues prescripcions mèdiques i dieta alimentària, l’avi no ha de romandre per més de dos hores fora de casa seua ni ser sotmès a la pressió dels mitjans de comunicació", va dir a Efe un nebot de Pérez Mora. L’home va nàixer el 27 de maig de 1909 i, des de 2020, quan Efe va donar a conèixer la seua història, esperava la certificació del Guinness World Récord, que es va donar a conèixer aquest 17 de maig. Posteriorment, el president veneçolà, Nicolás Maduro, va expressar el seu orgull i estima a l’home més longeu del món.

tracking