SEGRE

No falsifiquis la targeta de la ITV: 12.000 euros de multa i pena de presó

Un control en una ITV

Un control en una ITV.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les persones que disposen d'un cotxe han de viure la tediosa tasca de passar la ITV, la Inspecció Tècnica de Vehicles. Es tracta de la revisió que els vehicles han de passar periòdicament i que depèn de l'antiguitat. En el cas dels cotxes, aquests tenen la seva primera cita amb la ITV en complir quatre anys des de la data de la seva primera matriculació.

Encara que ens sembli una de les tasques més avorrides i que sempre deixem per a l'últim moment, la veritat és que és molt necessària i crucial. Quin és el seu objectiu, doncs? Verificar que el cotxe compleixi totes les normes de seguretat que li siguin aplicables segons el tipus de vehicle. En la ITV hi ha tres tipus de valoracions: la favorable - tot és correcte -, la desfavorable -hi ha un error mínim que es pot arreglar portant el cotxe al taller -, i la negativa - es dona per l'acumulació d'errors greus i exigeix que sigui una grua la que porti el cotxe a reparar.

Si es passa correctament la inspecció, s'ha de dur enganxat al vidre un adhesiu. Però, a més de portar l'adhesiu visible als nostres cotxes, és molt important que estigui actualitzat i no caducat. D'aquesta manera, circular amb la ITV sense actualitzar està sancionat amb multes de 200 euros, de la mateixa manera que fer-ho amb un resultat negatiu i desfavorable, casos en els quals l'import s'eleva fins als 500 euros. Però més enllà del resultat de la ITV o de la seva caducitat, no portar l'adhesiu visible comportarà sancions de 80 euros.

Però amb la sanció que has d'estar més alerta té relació amb un delicte de falsedat documental. En aquest cas parlem de falsificar l'adhesiu de la ITV, que pot comportar penes de presó i sancions econòmiques molt elevades. Segons el Codi Penal, el delicte de falsedat documental es comet quan una persona altera, modifica, simula o falsifica un document o una de les seves parts. En aquest cas, la persona pot ser sancionada amb una multa econòmica d'entre 6.000 i 12.000 euros i una pena de presó d'entre 3 i 6 mesos.

tracking