SEGRE

Aquest cotxe elèctric va de 0 a 100 en 1,5 segons

El Spéirling de moment és un prototip, però s'espera que surtin models de carretera al mercat

El Spéirling

El Spéirling

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

McMurtry Automotive, un fabricant de tecnologia d'automoció britànic, ha anunciat el Spéirling, un prototip de cotxe elèctric amb disseny similar al 'Batmòbil'. El vehicle, que ja va començar a destacar l'any passat quan va superar el rècord del circuit anglès de Godwood amb una marca de 39,08 segons, gairebé un segon per sobre del també elèctric Volkswagen ID.R, ha tornat a ser notícia després d'assolir un registre d'1,5 segons en una prova d'acceleració de 0 a 100. Per posar aquesta fita en context, el Bugatti Chiron, que s'impulsava amb un motor de 1.500CV, va tardar un segon més que el prototip britànic.

Encara no se saben les especificacions exactes d'aquest model, però sí que s'ha dit que arribarà als 241 km/h i tindrà un pes de menys de 1.000 kg repartits entre els 3,5 metres de llargada que tindrà el cos del cotxe. Amb això i gràcies als aspiradors interiors, aquest model tindrà una força aerodinàmica negativa 2 cops superior al seu propi pes, unes xifres que ni tan sols els Fórmula 1 obtenen.

Després d'aquests resultats i la popularitat que ha aconseguit el Spéirling, Thomas Yates, el director de la marca, ha anunciat que sortiran al mercat versions d'aquest model que estiguin preparats per circular per carretera.

tracking