SEGRE

FESTES TRADICIONS

Les imatges dels Firals de Bellvís, que tanquen amb èxit en el seu retorn

Després de l'aturada per la pandèmia, la llegenda de Cal Bufalà va tornar a Bellvís amb canvis de format || Des de l'ajuntament valoren mantenir les novetats en pròximes edicions

Un moment de la celebració del bateig d’‘Els bessons de Cal Bufalà’.

Un moment de la celebració del bateig d’‘Els bessons de Cal Bufalà’.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Firals de Bellvís van posar punt final ahir a la 26a edició d’aquesta festa històrica que va tornar després de dos anys d’aturada per la pandèmia per seguir explicant la llegenda de L’Anella de Cal Bufalà, que rememora l’ocupació del municipi per part de les tropes de Felip IV el 1637. Després d’un dissabte ple d’activitats a la tarda, ahir la jornada va començar amb una xocolatada popular a les deu del matí, coincidint amb l’obertura del mercat d’artesania. A les 11.30, la Coral Espiga d’Or va participar en la missa cantada amb cants gregorians.

Una vegada finalitzat l’acte religiós, a les 12.30 es va celebrar el bateig d’Els bessons de Cal Bufalà. Un homenatge als nounats en el qual els nens i nenes de la localitat ballen danses tradicionals com la del búfal i la dels gegantets. Ja a la tarda va tenir lloc la representació amb titelles de L’Anella de Cal Bufalà, seguit de l’espectacle de saltimbanquis amb jocs malabars.

A la nit, la Colla Gegantera va posar la cirereta a la festa amb balls i acrobàcies.El regidor de Cultura, Julià Ortoneda, va valorar molt positivament la tornada d’Els Firals, ja que “arribàvem amb incertesa després de dos anys d’aturada però tant els veïns de Bellvís com els visitants d’altres llocs han respost amb xifres similars a les d’abans de la pandèmia”, va explicar. “La crisi d’aquests anys s’ha deixat veure a les parades d’artesania, que han estat menys que les d’edicions anteriors, però la gent amb qui hem pogut parlar ens han mostrat la seua satisfacció amb la festa i amb els canvis de format que han permès conèixer la nostra història”, va assenyalar Ortoneda.

Un moment de la celebració del bateig d’‘Els bessons de Cal Bufalà’.

Un moment de la celebració del bateig d’‘Els bessons de Cal Bufalà’.GERARD HOYAS

tracking