SEGRE

Mor als 73 anys Olivia Newton-John

Per un càncer de mama, després de 30 anys de batalla contra aquesta malaltia

Olivia Newton-John i John Travolta en una de les icòniques escenes de 'Grease'.

Mor als 73 anys Olivia Newton-JohnEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant i actriu Olivia Newton-John va morir ahir de càncer de mama als 73 anys. Deixa un llegat artístic de més de quatre dècades en l’elit del pop després d’aconseguir la fama gràcies a la pel·lícula musical Grease (1978), en la qual va interpretar el paper de Sandy. Newton-John va ser una de les personalitats més influents de la indústria del pop des de la dècada dels setanta i, entre altres guardons, va aconseguir quatre premis Grammy durant la seua carrera. El 2021 va reeditar el seu exitós àlbum Physical (1981) després de mantenir-se inactiva a causa de la malaltia des del 2016. Feia trenta anys que l’artista britànica criada a Austràlia lluitava contra un càncer de mama i s’havia erigit com un símbol de lluita per a dones d’arreu del món que tenien aquesta malaltia gràcies a la seua enteresa.

Segons el comunicat del seu marit, John Easterling, va morir “pacíficament” al seu ranxo del sud de Califòrnia. Filla del matrimoni entre un gal·lès i una jueva alemanya, vadeixar Cambridge i va emigrar a Austràlia als cinc anys amb la família a causa que el seu pare va ser contractat com a professor universitari a Melbourne. L’avi matern va ser el físic i matemàtic Max Born, deixeble d’Albert Einstein que va obtenir el Premi Nobel de Física el 1954. Des de molt jove, Newton-John va mostrar gran interès per la música, i als 17 anys va formar el seu primer grup, Soul Four, que va guanyar un concurs per a nous talents. Va iniciar una carrera en solitari gravant el seu primer disc, titulat If Not For You, el 1971. En poques setmanes es va situar entre els deu primers títols de les llistes d’èxits anglesos. La reina Isabel II li va imposar la medalla de l’Orde de l’Imperi Britànic. La seua repercussió internacional va ser tal que el 1974 es va presentar a Eurovisió pel Regne Unit i va quedar en quart lloc.

El moment cabdal li va arribar el 1978 amb el fitxatge per a la pel·lícula musical Grease, que va protagonitzar amb John Travolta i va causar veritable furor, que va convertir- se en el musical més taquiller de Hollywood. “Vas fer les nostres vides molt millors. Estarem junts de nou. Teu, des del primer moment en què et vaig veure” són les paraules que li va dedicar Travolta.

tracking