SEGRE

El Regne Unit, el primer país en aprovar una vacuna efectiva contra la variant òmicron

Es tracta d’una dosi de reforç bivalent de Moderna

Imatge d'arxiu d'una dona rebent una dosi de la vacuna al centre de vacunació de Cappont.

Imatge d'arxiu d'una dona rebent una dosi de la vacuna al centre de vacunació de Cappont.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit es va convertir aquest dilluns en el primer país en aprovar la vacuna bivalent de Moderna desenvolupada per atacar el virus original de la covid-19 i la nova variant òmicron, va informar l’Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris (MHRA, per les seues sigles en anglès). Amb aquesta decisió, s’espera que la vacuna sigui utilitzada com a reforç a la pròxima tardor, si bé de moment es desconeix la quantitat de dosi que hi ha disponibles.

Les autoritats sanitàries ja havien indicat que s’oferirà –a partir del proper setembre– una vacuna de reforç als majors de 50 anys i a les persones que estan en els grups de més risc.

Les vacunes originals utilitzades durant la pandèmia estaven desenvolupades per combatre la forma original del virus que va sorgir a Wuhan, a la Xina, a finals del 2019, però des d’aleshores el virus ha mutat en sorgir noves variants que poden evadir el sistema immunològic, la qual cosa ha provocat rebrots del mal a molts països. Amb aquesta vacuna bivalent, s’espera que només sigui necessària una sola injecció en els adults una vegada a l’any.

tracking