SEGRE

INVESTIGACIÓ

La justícia argentina investiga uns àudios que presumptament involucren Plácido Domingo amb una xarxa de tràfic de persones

El tenor espanyol Plácido Domingo, durant una conferència.

El tenor espanyol Plácido Domingo, durant una conferència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Justícia argentina investiga si uns àudios que es troben dins d’una investigació que pretén desmantellar una secta suposadament vinculada a una xarxa de tràfic de persones estan vinculats amb Plácido Domingo qui presumptament va sol·licitar els seus serveis, segons informa el diari 'La Nación'. Fonts de l’entorn del tenor consultades per Europa Press no han volgut pronunciar-se sobre aquestes informacions.

Segons relata el diari argentí, l’operació contra una secta acusada de tràfic i explotació sexual i laboral, a través d’una Escola de Ioga de Buenos Aires, va finalitzar amb 50 violacions de domicili i 19 detencions, a més d’embargar 37 propietats, 13 cotxes i la congelació de béns dels imputats en aquest cas.

Segons la Justícia argentina, el vincle de Plácido Domingo amb aquesta secta es produeix després de difondre’s una sèrie d’àudios en els quals una dona que presumptament forma part de la secta interactua presumptament amb el tenor i amb el principal acusat d’aquesta investigació, el presumpte lider de l’organització, Juan Percowicz.

Segons ha informat 'La Nación', en un dels àudios se sent la dona dient: "Plácido va dir que podia vindre a visitar-nos, és a dir, que va a vindre a visitar-me. Perquè ell va a casa a New York i ho va recordar ahir". El diari apunta que, en un altre dels àudios s’escolta, presumptament, la dona parlant presumptament amb el tenor per coordinar una trobada. Aquests fets han sortit a la llum més de dos anys després de les acusacions que van realitzar diverses dones contra el tenor espanyol per assetjament sexual, uns fets pels quals Domingo es va disculpar en el seu dia, demanant perdó per "el dolor" causat i acceptant "tota la responsabilitat" per les accions denunciades.

Aquestes acusacions van precipitar en els mesos següents cancel·lacions d’algunes de les seues actuacions per tot el món, com les de l’Òpera de San Francisco i la de Dallas, i va provocar a més que el tenor dimitís com a director general de La Ópera de Los Angeles.

tracking