SEGRE

RELIGIÓ CRISI DE VOCACIONS

Una altra congregació deixa Lleida

Els tres germans que quedaven de la comunitat de Sant Joan de Déu se'n van del centre assistencial d'Almacelles després de 57 anys de servei ||Al no haver-hi relleu generacional

Acte de comiat ahir als tres germans de Sant Joan de Déu al centre d’Almacelles.

Acte de comiat ahir als tres germans de Sant Joan de Déu al centre d’Almacelles.SJD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres membres de la comunitat de germans de Sant Joan de Déu de les Terres de Lleida que fins ara compartien el dia a dia amb els residents del Centre Assistencial d’Almacelles deixaran aquesta comunitat i seran destinats a altres centres de la institució. La falta de vocacions i, per tant, de relleu generacional, ha portat la Província Sant Joan de Déu d’Espanya de l’Orde Hospitalari a prendre la decisió de reagrupar els religiosos, que aniran a un hospital sociosanitari de Saragossa i a un alberg de València, segons va informar ahir el bisbat de Lleida. La comunitat d’Almacelles havia arribat a tenir fins a sis membres, que s’han anat reduint els últims anys, fins a arribar al punt actual en el qual quedarà un germà referent, però la comunitat no tindrà presència física de religiosos, a l’espera de recuperar-la en el futur.

La comunitat va iniciar la seua tasca assistencial a Lleida el 1965. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va oficiar ahir al matí una missa de comiat. Els últims mesos s’han produït diferents marxes de congregacions religioses de les comarques lleidatanes.

Diumenge passat, els frares franciscans (frarets) van celebrar la seua última missa abans de deixar Lleida després de 805 anys i de ser els primers que es van instal·lar a la península Ibèrica. La Congregació Missioneres Filles del Cor de Maria de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla també han marxat al cap de 104 anys. Així mateix, el juny passat les germanes carmelites missioneres van deixar la ciutat de Lleida després de 74 anys de servei per fata de relleu.

tracking