SEGRE

Tot al mòbil: neix el 'wallet' digital de Catalunya per portar les targetes al telèfon

El ‘wallet’ creat per Vicepresidència s’estrena amb la targeta sanitària, a la qual s'afegiran de manera progressiva la resta de títols i carnets de serveis que proveeix la Generalitat, com el de família nombrosa, la T-mobilitat, etc

Tot al mòbil: neix el 'wallet' digital de Catalunya per portar les targetes al telèfon

Tot al mòbil: neix el 'wallet' digital de Catalunya per portar les targetes al telèfon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir-ho tot en una cartera virtual al mòbil. Aquesta és la premissa de 'La meva cartera', el wallet o moneder digital creat pel Govern que permetrà tenir tots els títols, carnets i permisos que emet la Generalitat de Catalunya en format digital i en un únic espai al mòbil.

A partir del dia 27 de setembre, els ciutadans de Catalunya podran començar a provar aquesta experiència amb la targeta sanitària individual (TSI), que es durà al mòbil i es podrà utilitzar per identificar-se en format digital a les farmàcies, i progressivament als diferents centres sanitaris.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat del conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha presidit avui el llançament d’aquest nou servei digital, que anirà incorporant progressivament la resta de carnets de la Generalitat, com ara el de família nombrosa, el de biblioteques o la T-Mobilitat.

Neix amb la voluntat d’esdevenir el ‘wallet de Catalunya’ i incorporar també títols privats en un sol espai al mòbil. Durant la presentació, el vicepresident Puigneró ha dit que 'La meva cartera' representa cadascuna de les nostres identitats en l’ús quotidià”. A més ha destacat que amb aquesta nova aplicació “tothom podrà identificar-se digitalment davant de tercers d’una manera fàcil, còmoda i segura” i l’ha definit com “un projecte de país que ens apropa a la idea de nació digital del segle XXI”.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que el moneder digital començarà per les farmàcies perquè “estan tecnològicament preparades”. També ha assenyalat que la targeta sanitària individual (TSI) és la que més s’utilitza i en aquest sentit, ha afirmat que el moneder digital “serà un servei molt útil”. A més, s’ha mostrat convençut que “com tota transformació digital, esdevindrà la nostra eina habitual”“Catalunya és un país capdavanter en el món de la digitalització”, ha reblat Argimon. “A partir de dimarts, els usuaris podran accedir a la seva medicació amb la targeta sanitària digital a través de les més de 3.200 farmàcies de Catalunya", ha explicat Jordi Casas, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

tracking