SEGRE

ALIMENTACIÓ ESTALVI

BonÀrea dona sortida a 4,29 milions de productes peribles amb ofertes

BonÀrea dona sortida a 4,29 milions de productes peribles amb ofertes

Vista aèria del complex de la bonÀrea Corporació a Guissona.

Vista aèria del complex de la bonÀrea Corporació a Guissona.bonÀrea Corporació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup agroalimentari lleidatà BonÀrea va vendre l’any passat als seus supermercats un total de 4,29 milions de productes amb l’anomenat “punt roig”, un distintiu especial per als aliments que estan a punt de caducar o morir i que, en funció de com de prop hi estiguin, compten amb un descompte especial. Unes vendes d’aquest tipus de productes que suposen un 22% més dels que es van vendre fa dos anys i que és l’equivalent a 2.336 tones d’aliments peribles que s’han evitat malgastar a l’incentivar-ne la compra amb descompte.

Així ho va assegurar ahir la companyia lleidatana amb motiu del fet que avui se celebra el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d’Aliments. Van afegir des de la firma que, a banda del punt roig, el fet de tenir els seus camps i granges a prop del seu centre productiu fa que els seus productes “no perdin frescor i tinguin un recorregut ràpid i curt” fins als seus supermercats.

En relació amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d’Aliments, una enquesta de la consultora Ipsos ha constatat que el seixanta per cent dels espanyols aposten pel reaprofitament alimentari a les seues llars. Aquesta s’ha fet amb una mostra en la qual han participat un total de 750 persones amb edats compreses entre els 18 i els 65 anys, i que posa de manifest que són cada vegada més les llars que han assumit aquesta responsabilitat. Així, el 60% dels espanyols afirmen que “intenten no tirar res, excepte quan és inevitable”, mentre que un 31% aprofiten el que és menys dolent i només un 9% tiren els aliments "quan es posen dolents". 

tracking