SEGRE

El vestit construït amb esprai sobre el cos nu de Bella Hadid està fet amb tecnologia lleidatana

L'empresari i dissenyador de Tornabous Manel Torres és el creador de l'aerosol que permet pintar la roba directament sobre el cos

Captura de pantalla del vídeo que mostra com es crea del no res el vestit de Bella Hadid.

El vestit fet amb esprai de Bella Hadid està fet amb tecnologia lleidatana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setmana de la Moda de París: la model Bella Hadid entra a la passarel·la només vestida amb roba interior. Dos homes amb aerosols comencen a tirar-li un esprai per sobre. En un principi sembla bodypainting, però el material acaba convertint-se en un vestit de veritat.

L'esprai utilitzat per vestir la model és un invent desenvolupat per l'empresari i dissenyador de Tornabous Manel Torres, fundador de la companyia de roba Fabrican. Torres ha desenvolupat una tecnologia que permet pintar la roba amb un aerosol directament sobre el cos.

Torres experimenta i perfecciona aquest invent des de començaments dels anys 2000 juntament amb el professor Paul Luckam, del Departament d'Enginyeria Química de l'Imperial College de Londres. Així, ha fet vestits o samarretes ruixant un esprai sobre el cos del destinatari de la peça. El líquid que conté l'aerosol està compost per fibres curtes, que poden tenir textures i propietats diferents, combinades amb polímers i un dissolvent, que s'evapora quan es ruixa i entra en contacte amb la pell o una altra superfície. La millor manera perquè la talla sigui la perfecta, ja que la peça es va fent solidificant sobre qui la porta, com es pot veure en el vídeo protagonitzat per Bella Hadid que s'ha fet viral. 

tracking