SEGRE

El vincle familiar de Jesús Quintero amb Lleida

Amb 82 anys, una de les llegendes de la ràdio i la televisió || Va entrevistar més de 5.000 persones durant tota la seua carrera

Jesús Quintero

Mor el periodista Jesús Quintero als 82 anysE.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista de Huelva Jesús Quintero va morir ahir als 82 anys, després de patir afeccions respiratòries i problemes cardíacs, segons va confirmar l’ajuntament de San Juan del Puerto (Huelva), la seua localitat natal. Jesús Quintero es va convertir en una llegenda de la ràdio, amb el popular programa nocturn d’El loco de la colina, i posteriorment de la televisió amb els seus espais d’entrevistes com El perro verde i Ratones coloraos, protagonitzats molts per personatges marginals.

Quintero va tenir tres parelles estables i una va ser la periodista lleidatana Joana Bonet, amb qui va tenir la seua segona filla, Lola.

Quintero ha estat un dels periodistes més populars de la ràdio i la televisió dels anys 80 i 90, que va revolucionar el gènere de l’entrevista basant-se en el recurs del silenci, la mirada i les frases espaiades. Va fer més de 5.000 entrevistes a personatges com Antonio Gala, Escohotado, José María García, Mario Conde, Jesús Gil, el duc de Feria, Rafael Medina; a humoristes com Chiquito de la Calzada, El Risitas i Manolito Pozí, i a persones considerades marginals.

El seu estil personal, utilitzant els silencis, la seua profunda mirada i les llargues pipades del cigarro, amb només una petita taula i un micròfon de separació entre ell i l’entrevistat, aconseguien crear una atmosfera en la qual els seus protagonistes se sinceraven i deixaven de banda la seua imatge pública més coneguda. Des de fa anys vivia en una urbanització costanera de Huelva, pròxima a la seua localitat natal, on es trobava la seu d’una fundació que portava el seu nom i en la qual va agrupar el material audiovisual de tota la seua carrera, que estava sent classificat i conservat i que visitava amb freqüència.

Al setembre va ingressar en una residència d’Ubrique, on anava a rebre els tractaments necessaris per a la recuperació. La família va agrair les mostres d’afecte i va explicar que l’ingrés a la residència es va produir després d’alguns problemes que requerien atenció professional i especialitzada

tracking