SEGRE

TELEVISIÓ

La temporada 13 de 'La que se avecina' ja té data d'estrena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada 13 de 'La qual s’acosta' ja té data d’estrena. Els nous capítols, que suposaran una autèntica revolució en la ficció dels germans Caballero amb la mudança dels veïns de Montepinar a un edifici del centre de Madrid, arribarà a Amazon Prime Video el 18 de novembre amb l’estrena dels seus tres primers episodis. Després farà el salt en obert a Telecinco, tal com ha passat en les últimes temporades de la producció.

"Estem dient coses que ara mateix no es podrien dir", ha assegurat Jordi Sánchez (Antonio Recio) en una trobada amb la premsa per visitar el set de rodatge del nou edifici de 'La que se avecina', ubicat al carrer Contubernio 49 per presentar una temporada 13 que promet ser gairebé una mena de 'spin-off' que, encara que presentarà a nous i singulars personatges, manté una línia d’humor sobre temes que no són gaire políticament correctes avui dia.

"Per sort la sèrie va començar fa quinze anys, i com que té èxit ningú no et diu res, però si comencés a baixar l’audiència ja ho veuríem", afegeix l’actor. "Per a nosaltres està molt bé ser políticament incorrectes, que és el que haurien de ser els artistes", justifica l’actor català, el personatge, intolerant per naturalesa, que es veu obligat a traslladar-se en aquesta nova temporada a un pis interior que comparteix paret amb un restaurant xinès... i en el qual té com a veïns de replà un grup de "chiques". "Personatges variats en gènere" els defineix Alberto Caballero, creador de la ficció.

"El que és políticament correcte domina massa coses avui dia", afegeix el seu company de repartiment Luis Merlo (Bruno Quiroga), qui, en el seu cas, comparteix pis amb Fermín Trujillo (Fernando Tejero), al qual li cedeix la gerència de la seua cafeteria-llibreria que ha obert en un local veí i suposa un conflicte constant entre ambdós pel rumb que ha de portar el negoci. "No som un país de girar una mica la truita, sinó de donar-li la volta encera. Hi ha moltes coses per respectar i moltes coses per transgredir", sentència Merlo amb fermesa.

Després de tretze temporades de 'La que se avecina' amb un èxit aclaparador d’audiència, Alberto i Laura Caballero, creadors de la sèrie, van decidir fer un canvi de rumb i portar els veïns de Mirador de Montepinar a un edifici del centre, una cosa que ja va avançar el final de la temporada 12.

"Els actors volien seguir"

"Els actors volien seguir en el projecte i els hem muntat això", explica Alberto, que també afegeix que amb la mudança de plató a un de molt més gran i exterior buscaven que la sèrie tingués un to "menys sitcom". A més, amb la divisió dels pisos entre interiors i exteriors també volien mostrar un xoc en l’estatus dels veïns.

Entre els inquilins dels pisos exteriors es troben els personatges interpretats per Loles León (Menchu) i Petra Martínez (Doña Fina), que generaran un autèntic remolí entre els veïns en anar-se’n a viure juntes al nou edifici. "Jo crec que l’èxit de 'La que se avecina' rau que els guions estan molt ben pensats... però alhora entren molt fàcil. Entren amb vaselina", apunta Loles entre rialles.

A més dels actors esmentats, continuen en el projecte Nathalie Seseña (Berta), Pablo Chiapella (Amador), Carlos Areces (Agustín), Eva Isanta (Maite), Miren Ibarguren (Yoli), Nacho Guerreros (Coque), Ricardo Arroyo (Vicente) o Macarena Gómez (Lola).

S’hi sumen en la nova temporada, Mamen García (Victoria Rafaela Balmaseda de Unzeta y Téllez-Girón, marquesa de Francavilla y Sacromonte), "una marquesa que s’ha quedat sense un euro" en paraules de l'actriu, i Óscar Serra (Félix Gómez), un fotògraf adinerat i seductor nat que es convertirà en un model a seguir i en una font d’enveja per a Amador.

tracking