SEGRE

El millor dia per veure la pluja d'estrelles Dracònides d'aquest octubre

Imatge d'arxiu del firmament.

El millor dia per veure la pluja d'estrelles Dracònides d'aquest octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja de les Dracònides és la més curta de totes les que es producten al llarg de l’any: només dura quatre dies. En aquest 2022 va començar dijous, 6 d’octubre, i en podrem gaudir fins al dilluns 10. A l’hemisferi nord és on poden veure’s i el millor moment per fer-ho serà el dissabte 8.

Aquest any, la pluja d’estrelles coincideix amb la lluna plena, que arribarà el dia 9 a les 22:24 hora peninsular espanyola i és coneguda com a Lluna del caçador, fet  que dificultarà la visualització dels astres en estar el cel més il·luminat per la lluna. El radiant d’aquesta pluja d’estrelles, és a dir, el punt d’on s’originen la majoria de meteors, ubicat a la constel·lació de Draco, serà visible en direcció al nord des del vespre fins poc després de la mitjanit.

Se’ls coneix com Dracònides pel seu origen a la constel·lació de Draco (o Drac|Dragó). Tenen lloc perquè durant el moviment de translació de la Terra, el planeta travessa un anell de fragments d’un cometa: el 21P/Giacobini-Zinner/Giacobini-Zinner. Es podran veure uns 20 meteors per cada hora, aproximadament, que es moveran a 20 quilòmetres per segon.

Com amb tot fenomen meteorològic, per poder disfrutar en tota la seua esplendor d’aquesta pluja d’estrelles el millor és allunyar-se dels nuclis urbans i disfrutar del firmament en zones que garanteixin un espai tranquil i sense il·luminació artificial.

tracking