SEGRE

Un atac cibernètic afecta el funcionament de tres hospitals de Barcelona

També causa problemes en el servei de tres CAPs, dos residències i uns altres dos centres

Imatge d'arxiu del nou espai polivalent del Hospital Moisès Broggi.

Imatge d'arxiu del nou espai polivalent del Hospital Moisès Broggi.David Zorrakino / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un atac cibernètic afecta des d’aquest divendres per la matinada al servei del Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, del Dos de Maig i del Creu Roja de L’Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, han informat fonts coneixedores a Europa Press. Segons ha avançat el diari 'El País’, aquest atac cibernètic ha paralitzat el servei en aquests tres hospitals, que pertanyen al Consorci Sanitari Integral de salut català, i està causant problemes a la xarxa d’assistència.

A més d’aquests tres hospitals, s’han vist afectats altres centres adscrits a aquest consorci, com el CAP Sagrada Família de Barcelona; el CAP Torrassa i el CAP Collblanc –aquests dos últims a L’Hospitalet de Llobregat–. La incidència també ha afectat altres centres del consorci: a la Residència Collblanc i la Residència Francisco Padilla, ambdues a L’Hospitalet; i a dos centres d’atenció especialitzada a Sant Feliu de Llobregat i a Cornellà (Barcelona).

Les mateixes fonts han assegurat que els equips informàtics del consorci treballen amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per resoldre la incidència, que encara afecta aquests centres atenció sanitària. Ara per ara, en aquests centres estan "treballant només amb telèfon, perquè no tenen ni correu electrònic ni res més", però asseguren que el servei d’urgències i l’atenció primària s’ha mantingut en funcionament.

tracking