SEGRE

INICIATIVES GASTRONOMIA

Les Garrigues torna a la cuina

La 28 Mostra Gastronòmica es desenvoluparà des de demà i fins al 18 de desembre en vuit restaurants de la comarca || Amb l'objectiu de recuperar els 2.000 clients

Restauradors, membres del consell comarcal i representants de la cooperativa de Vinaixa, en la presentació de la 28 Mostra.

Restauradors, membres del consell comarcal i representants de la cooperativa de Vinaixa, en la presentació de la 28 Mostra.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit restaurants participen aquest any en la 28a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, una iniciativa del consell comarcal per atreure turisme a la comarca. El cicle arranca demà i es prolonga fins al 18 de desembre, època que coincideix amb la campanya de recol·lecció d’olives a la comarca. Durant aquestes setmanes, cada un dels establiments adherits proposa als seus clients un menú inspirat en productes de les Garrigues, en què l’oli d’oliva arbequina és el protagonista principal.

Malgrat que la xifra de restaurants és inferior a les edicions passades (quan es van assolir fins a 15 participants), els organitzadors esperen sumar els 2.000 comensals aconseguits en edicions prèvies a la pandèmia (en aquests últims tres anys, la demanda va caure fins als 1.500 clients per les restriccions sanitàries). “Estem vivint una època difícil. Han tancat alguns establiments a la comarca i els que persisteixen s’han vist obligats a apujar preus per culpa de la inflació”, va argumentar la tècnica de l’oficina comarcal de Turisme, Ester Rué.

Els preus dels menús de la Mostra variaran entre els 35 i els 45 euros. Els restaurants participants són Ca la Margarida (l’Albi), La Placeta (Arbeca), Cal Ferran (Bellaguarda), Benet & +ART (les Borges); Masia Les Garrigues (les Borges); Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues); Mon’s a la Llena (la Pobla de Cèrvoles); Bar Sol (Vinaixa).

tracking