SEGRE

Les candidatures UNESCO de Lleida a l'espera

La Seu Vella de Lleida.

La Seu Vella de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Turó de la Seu Vella, ben posicionat. El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida és, de les tres candidatures lleidatanes que aspiren al reconeixement, la que està més ben posicionada. De fet, l’Estat espanyol podria presentar la candidatura ja l’any 2024, després de superar molts tràmits i d’elaborar un dossier que té en compte la singularitat de tot el conjunt.

Els Vestits de Paper aspiren a dalt de tot. Els Vestits de Paper de Mollerussa també volen ser patrimoni immaterial de la humanitat. El projecte es troba en fase d’elaboració, però compta amb la garantia de Carmen Polo, una de les peces clau en l’èxit de la declaració del conjunt romànic de la Vall de Boí. De moment, s’explora la possibilitat de sumar-hi ciutats com Amposta.

Una candidatura internacional. La catedral romànica de Santa Maria de la Seu d’Urgell forma part d’una candidatura internacional que lidera Andorra i que també inclou monuments francesos. Sota el títol Els testimonis materials de la construcció de l’estat del Pirineu: el coprincipat d’Andorra, la candidatura ja ha anat pujant els primers esglaons cap a la declaració.

tracking