SEGRE

CINE

Will Smith estrena 'Emancipation', el seu primer projecte després de la bufetada a Chris Rock

"Si algú considera que no està preparat per veure la meua pel·lícula, ho respecto, però la meua màxima preocupació és el meu equip de treball", ha dit Smith

Will Smith estrena 'Emancipation', el seu primer projecte després de la bufetada a Chris Rock

Will Smith estrena 'Emancipation', el seu primer projecte després de la bufetada a Chris RockUU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit que va encimbellar Will Smith com a millor actor dels Òscar 2022 va ser la mateixa en la que l’intèrpret va estar a punt d'acabar amb la seua carrera després de bufetejar al comediant Chris Rock al mateix escenari del Dolby Theatre. El protagonista de "King Richard" torna aquest divendres a la gran pantalla amb el film "Emancipation" i la incertesa de l’acceptació que el públic, que durant els últims mesos l’ha defensat o criticat amb igual severitat, li proporcionarà nou mesos després de l’incident. "Si algú considera que no està preparat per veure la meua pel·lícula, ho respecto i li dono el seu espai, però la meua preocupació més gran és el meu equip de feina", va dir aquesta setmana Smith en una entrevista a la cadena nord-americana FOX.

Segons Robert Thompson, professor de la Universitat de Siracusa (EUA) i fundador del Centre Bleier per a la Televisió, les condicions que permeten que un artista torni a reprendre la seua carrera després d’un escàndol depenen de qui va cometre la falta i què va fer.

Personalitats que han representat valors i modes de vida exemplars solen ser "molt difícils de perdonar" una vegada que actuen de forma oposada en alguna ocasió, va considerar en declaracions a EFE. "Will Smith va fer una cosa malament però es va intentar justificar que estava defensant un ésser estimat (Jada Pinkett Smith), potser per això moltes persones consideren que aquest no és el final de la seua carrera", va afirmar l’especialista.

Un altre factor que se sol tenir en compte és el nivell de ruptura que es doni entre la imatge que la persona projectava amb el que va fer. Encara que això hauria pogut passar amb Smith, Thompson va considerar que el seu cas no es pot comparar amb el d’altres personalitats com les del còmic Bill Cosby o el productor Harvey Weinstein, implicats en diferents escàndols d’abusos sexuals.

Alejandra Musi, crítica de cine i membre de la Critics Choice Association, va coincidir amb l’opinió del professor en el fet que la carrera d'Smith "no es troba en la seua etapa final" i va explicar que és probable que això respongui a "la manera en què l’actor ha assumit la culpa". "Als nord-americans els encanta el discurs de la redempció i l’oportunitat d’accedir a ella depèn del pecat, que en el seu cas és vàlid perquè Smith no va mentir (...) Mentir és el més greu que pot fer algú als Estats Units", va dir Musi en entrevista amb EFE.

Després de la bufetada, l’actor de "Bad Boys" es va disculpar amb Rock i en diverses ocasions ha expressat el seu penediment de forma pública. A més, Smith va renunciar a ser membre de l’Acadèmia de Hollywood, institució que va vetar la participació de l’actor en les seues activitats durant els propers deu anys, inclosos els Òscar.

Thompson creu que l’esmentada decisió "no tindrà gran repercussió" en la carrera de l’actor de "Men in Black" a causa de la rellevància i popularitat de la que gaudeix. Musi, per la seua part, va afirmar ser optimista en considerar una possible tornada triomfal de Smith a l’Acadèmia una vegada que compleixi la seua suspensió. "Si en aquell temps aconsegueix mostrar-se com a algú que està impulsant la seua passió i treballant pel seu futur, crec que podríem fins veure'l guanyar un altre Òscar i rebre'l d’una millor manera", va opinar.

Will Smith estrena aquest divendres "Emancipation", un film dirigit per Antoine Fuqua que retrata la història d’un esclau que busca la llibertat en el context de la Guerra Civil nord-americana. Encara que ho considera difícil, Thompson creu que la tornada d'Smith a la pantalla ha de ser jutjada per la seua qualitat interpretativa, però preveu que la gent avaluarà a la pel·lícula de forma molt subjectiva. "Crec que si el film té èxit, la gent pensarà que a ningú li ha importat el que va fer; i si no la veuran, diran que no l’han perdonat", va concloure.

tracking