SEGRE

Google Chrome introdueix l'autenticació biomètrica per obrir finestres d'incògnit a Android

Un dispositiu Píxel amb el sensor d'empremta dactilar integrat a la pantalla

Un dispositiu Píxel amb el sensor d'empremta dactilar integrat a la pantallaPEXELS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google ha anunciat que està implementant una capa de privacitat addicional a les finestres obertes en manera incògnita per a dispositius Android, en les quals ara es podrà introduir una opció de bloqueig mitjançant autenticació biomètrica.

La companyia tecnològica ha publicat un resum de les opcions de seguretat disponibles al seu navegador amb motiu del Día de la privacitat de dades, que s’ha celebrat aquest dissabte 28 de gener. Una de les novetats de les quals s’ha fet eco en aquest document és que els usuaris d’Android ja poden accedir a una opció ja disponible a Chrome en iOS i que es refereix a les finestres en manera incògnita.

Aquestes permeten la navegació privada sense que la resta d’usuaris de l’esmentat dispositiu tinguin accés a la seua activitat. Si bé aquestes finestres no emmagatzemen l’historial de navegació, les 'cookies’ ni les dades de llocs o la informació introduïda en formularis, sí guarda les descàrregues, els marcadors i els elements de la llista de lectura.

Per millorar la privacitat en la manera incògnita, Google ha introduït en dispositius Android l’autenticació biomètrica, que es pot activar per recuperar finestres tancades de Chrome. D’aquesta manera, si l’usuari surt de l’esmentada finestra per obrir una altra aplicació, per exemple, només es podrà tornar a obrir en cas que col·loqui el dit al sensor de l’empremta dactilar del dispositiu.

Per poder utilitzar aquesta funcionalitat s’ha d’accedir a l’apartat de 'Configuració' del navegador, escollir l’opció 'Privacitat i seguretat’ i triar 'Bloquejar pestanyes d’incògnit quan es tanqui Chrome'.

Altres de les característiques de privacitat ja existents a Google Chrome són l’eina Google Password Manager, disponible en la versió iOS, Android i Escriptori, així com el sistema d’alerta Safety Check.

tracking