SEGRE

Què surt més rendible? Dièsel, gasolina o electricitat?

Imatge d’arxiu d’una dona recarregant el vehicle elèctric en un punt de recàrrega.

Imatge d’arxiu d’una dona recarregant el vehicle elèctric en un punt de recàrrega.EDU BOTELLA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prenent com referencia un vehicle de gamma mitjana que recorre uns 10.000 quilòmetres a l’any, l’Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) ha realitzat una sèrie de càlculs per discernir quin tipus de proveïment surt més rendible. Un vehicle elèctric necessitaria uns 2.000 kWh d’electricitat per cobrir aquesta distància, el que costaria 550 euros en total (recarregant el vehicle a casa i horari vall). És, per tant, el sistema més barat, encara que el preu ha pujat 390 euros en comparació amb l’any 2020.

A l’hora d’analitzar la gasolina, l’informe pren com referencia un consum de 7 litres als 100 quilòmetres, és a dir, uns 700 litres, que costarien uns 1.118 euros en total. Per al dièsel, el consum s’ha estimat en 6 litres als 100 quilòmetres, el que costaria un total de 1007 euros. L'augment d’aquests combustibles en comparació amb 2020 ha estat d’uns 293 euros i d’altres 363 euros més, respectivament.

L’informe de l’OCU conclou que apostar per un vehicle elèctric continua sent més econòmic que els motors de combustió, ja que a més d’estalviar en combustible, també s’estalvia en manteniment. Malgrat aquests avantatges, cal considerar que el preu de venda d’aquests cotxes encara és elevat i que, si no es pot instal·lar un endoll a casa, es complica la recàrrega de la bateria del vehicle.

tracking