SEGRE

Multen amb 76.500 euros una empresa per cobrar a una anciana 8.000 euros per una enciclopèdia

Imatge d'arxiu d'una enciclopèdia.

Multen amb 76.500 euros una empresa per cobrar a una anciana 8.000 euros per una enciclopèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Consum de les Illes Balears ha multat amb 76.500 euros a l’empresa Consorcio Editorial, propietat d’Álvarez&Sicilia SL, per cobrar a una pensionista 8.000 euros per una enciclopèdia de dos volums, malgrat que la usuària va desistir del contracte en el moment de l’entrega. L’empresa ha comès quatre infraccions en no oferir la informació precontractual necessària a l’afectada, no respectar el seu dret de desisiment, oferir-li un contracte que no conté tots els requisits que exigeix la contractació a distància i incloure clàusules abusives en relació amb l’execució de l’esmentat contracte.

Els fets es remunten a gener de 2021, quan dos de comercials de Consorcio Editorial es van presentar al domicili de la usuària i la van convèncer que adquirís una enciclopèdia com a forma d’inversió, ja que aquests productes es "revaloritzarien". Així, va firmar amb ells un contracte per dos llibres -Facsimil Medicina i Facsimil San Francisco d’Assís- a més d'una cafetera Nescafé, per un valor de 3.960 euros cada volum. En el moment de l’entrega, l’afectada va decidir exercir el seu dret de desistiment -que li corresponia en haver firmat un contracte fora d’un establiment de venda- però l’empresa va seguir cobrant-li els rebuts mensuals pels productes, ja que disposava de les seues dades d’una compra anterior.

Així, Balears ha considerat que Álvarez&Sicilia SL ha comès tres infraccions greus i una de lleu pels quatre fets imputats, sancionant les tres primeres amb 24.000 euros cada una i amb 4.500 l’última. Entre altres incompliments, el contracte no establia de forma clara el procediment de pagament, i la redacció resultava confusa, en parlar en ocasions d’una quota d’entrada de 100 euros més una única mensualitat de 3.960 euros, i en un altre costat assenyalar que es finança un total de 3.860 euros, aportant un número de compte on realitzar els càrrecs. A més, obligava a firmar la conformitat amb els productes rebuts malgrat que aquests s’entregaven posteriorment a la realització del contracte, sense haver rebut cap article en el moment de la firma.

tracking