SEGRE

TELECOMUNICACION SERVEIS

Andorra busca un acord amb la Unió Europea per eliminar el roaming

En les trucades, dins d’un pacte d’associació

Els usuaris poden parlar, navegar i enviar SMS a la Unió Europea i països associats sense cost addicional, amb excepcions com Andorra.

Els usuaris poden parlar, navegar i enviar SMS a la Unió Europea i països associats sense cost addicional, amb excepcions com Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern d’Andorra, Xavier Espot, vol que l’acord d’associació, que negocien amb la UE des del 2015, i que espera tancar durant la presidència d’Espanya del Consell de la UE en el segon semestre d’aquest any, inclogui la desaparició del sistema de roaming per a les trucades al Principat.

Des del passat 2017 els usuaris poden parlar, navegar i enviar SMS a la Unió Europea i països associats sense cost addicional, amb els mateixos preus i condicions que té la tarifa nacional. Tanmateix, Andorra encara es troba fora d’aquest grup. “Us n’alegrareu, perquè quan aneu a Andorra no haureu de pagar-lo”, va fer broma ahir Espot durant un dinar col·loqui al qual també van assistir, entre d’altres, el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, i el Bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives.

A banda de l’eliminació del roaming, Espot va afirmar que l’acord implica assumir la llibertat de circulació de persones, de mercaderies, de capitals i de prestació de serveis. En aquest sentit, va afirmar que ja han tancat els termes en els quals es farà la lliure circulació de mercaderies, s’està en procés de negociar la de persones i de prestació de serveis i encara els queda per abordar la de capitals.

També va dir que els esculls en la negociació de la lliure circulació i de prestació de serveis de persones han estat la política migratòria, per a la qual cosa aposta pel model de Liechtenstein, i també el monopoli dels operadors públics andorrans d’electricitat i de telecomunicacions. D’altra banda, la seua intenció és firmar aquest acord d’associació amb la UE durant la presidència d’Espanya del Consell de la UE, l’últim semestre del 2023.

tracking