SEGRE

EDUCACIÓ CONSCIENCIACIÓ

'Tecnologia a cegues' a l'Escola Politècnica de la UdL

Alumnes de Disseny Web es posen a la pell de persones amb discapacitat visual || Per fomentar recursos més accessibles

Un alumne navega a internet amb ulleres que simulen baixa visió.

Un alumne navega a internet amb ulleres que simulen baixa visió.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una trentena d’alumnes del grau de Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la Universitat de Lleida (UdL) es va posar ahir, durant unes hores, a la pell d’una persona cega o amb baixa visió per dur a terme activitats quotidianes com esmorzar o navegar per internet. L’objectiu era sensibilitzar l’alumnat de l’assignatura de Disseny web sobre els problemes que poden tenir les persones amb discapacitat visual a l’hora d’utilitzar la tecnologia i fins i tot menjar. “La idea és que provessin en la seua pròpia pell aquests obstacles perquè, en un futur, puguin tenir-los en consideració en els seus dissenys de sistemes interactius”, explicava la professora Afra Pascual.

Batejada com Tecnologia a cegues, aquesta activitat organitzada per la UdL i l’ONCE va començar a la cafeteria del campus de Cappont, on els estudiants van haver d’esmorzar a cegues, utilitzant uns antifaços. Després es van traslladar al laboratori de disseny web de l’Escola Politècnica Superior per navegar pel web amb un lector de veu i utilitzant unes ulleres especials que simulen baixa visió. “D’aquesta manera han pogut experimentar els problemes reals que té aquest col·lectiu d’usuaris i que ells, com a futurs dissenyadors de webs, podran resoldre amb mecanismes més inclusius i accessibles”, va afegir Pascual, que ahir va estar acompanyada de Marcelino Cid i Mayka Cruz, director i tècnica de Rehabilitació de l’ONCE a Lleida, respectivament.

Per la seua part, Cid va manifestar que “la tecnologia està cada vegada més present a la nostra vida i les persones amb discapacitat visual necessiten eines inclusives que permetin dur a terme tota mena d’activitats en igualtat de condicions”. Precisament, amb aquest objectiu Afra Pascual treballa des de ja fa anys en l’assignatura de Disseny web, abordant temes d’usabilitat i d’accessibilitat. De fet, el contingut d’aquesta matèria ha estat inclòs recentment dins de la guia Formació curricular en Accessibilitat i Disseny per a totes les persones en Titulacions Tècniques relacionades amb les TIC de la Fundació ONCE.

tracking