SEGRE

GUIA

Dos alumnes de Lleida, entre els millors en memòria de Catalunya

Joel Javaloyes, quart de 5.342 i Dyllan Beltran, divuitè

Joel Javaloyes, al centre, al costat de companys que també van participar en la competició.

Joel Javaloyes, al centre, al costat de companys que també van participar en la competició.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos alumnes de primer d’ESO de Lleida s’han situat entre els millors de Catalunya en la competició d’exercicis de memòria Neurotalent Games, organitzada per la Fundació Rosa Maria Vivar per conscienciar sobre la importància de prevenir les malalties neurodegeneratives. El més ben classificat és Joel Javaloyes, estudiant del col·legi Episcopal de la ciutat de Lleida, que va quedar quart d’un total de 5.342 alumnes de tot Catalunya. Va obtenir 99 punts, a 9 de la vencedora.

Va explicar que van ser seleccionats els 30 millors, que van participar en la final a Barcelona. Javaloyes va quedar al principi empatat en tercer lloc, però va acabar quart després del desempat. Va afirmar que li hauria agradat guanyar, però se sent “molt satisfet” amb el resultat obtingut.

Al costat dels companys d’escola amb qui va participar en la primera fase, va detallar que van haver de respondre preguntes sobre un àudio després de fer una altra tasca que no tenia res a veure, recordar imatges i desxifrar codis. “Al final eren més difícils”, va indicar. El coordinador d’ESO del centre, Tomeu Orfila, va destacar que amb l’educació per competències cada vegada costa més treballar la memòria.

Dyllan Beltran Zapata, alumne del col·legi Vedruna de Tàrrega, va quedar en la posició divuit amb 81 punts, informa Laia Pedrós

. Beltran va dir que poder participar en aquest concurs “ha estat increïble” i va reconèixer que el va sorprendre “bastant el resultat. Va assegurar que es va esforçar “al màxim per intentar guanyar i portar els meus companys d’excursió però no va poder ser”, però va destacar que “ha estat molt important per a mi aquesta experiència”.

Va explicar que “de petit jugava amb jocs de memòria de colors, paraules.. i crec que em va ajudar”. Dúnia Trilla, tutora de primer d’ESO i psicòloga del centre, va subratllar que “avui l’educació és més competencial, però també està bé que hi hagi activitats memorístiques perquè són habilitats que hem d’entrenar”.

Dyllan Beltran Zapata

Dyllan Beltran ZapataLAIA PEDRÓS

tracking