SEGRE

POLÈMICA RELIGIÓ

L'arquebisbe d'Urgell critica el gag de la Verge del Rocío

“És una falta greu de respecte envers un símbol religiós”, assegura Vives || El govern d'Andalusia presentarà una queixa

El gag es va emetre en el programa ‘Està passant’ de TV3.

El gag es va emetre en el programa ‘Està passant’ de TV3.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, va criticar amb duresa el gag de la Verge del Rocío del programa humorístic de TV3 Està passant. Vives lamenta “profundament que a TV3, una televisió pública, es permeti parodiar la Verge del Rocío, pel que significa per als andalusos i també per a molts catalans; un element grotesc d’un humor feridor per als sentiments religiosos”, va dir. La paròdia es va emetre dimarts passat i consistia en una entrevista a l’actriu Judit Martín disfressada de Verge del Rocío, amb un ninot que simbolitzava el nen Jesús i que va ser objecte de diverses mofes.

L’actriu es queixava de l’aparatositat del vestit: “Porto 200 anys sense poder fotre un polvo com Déu mana!”. L’arquebisbe d’Urgell va afegir que “és una falta greu de respecte envers un símbol religiós molt estimat per tots els fidels catòlics d’Andalusia i de tants llocs del món”. Finalment va assegurar que “no té justificació possible.

Fereix els sentiments dels catòlics i de tota persona amb sensibilitat religiosa i amb respectuosa educació”. Per la seua part, el govern d’Andalusia elevarà una queixa formal a la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics. La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya va demanar al CAC i a TV3 “la restitució de l’honor de la Verge del Rocío”.

tracking