SEGRE

AGRESSIONS SEXUALS A MENORS

El Govern no dona suport a abaixar l'edat penal i avisa a Albiol (PP) que no es legisla a "cop de titular"

Condemna una nova agressió sexual que va passar dissabte a la tarda a Badalona

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.Mariona Puig / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que l’Executiu català no advoca per abaixar l’edat penal davant dels casos de violacions comeses per menors d’edat i ha demanat al futur alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), que no es pot "legislar a cop de titular", després que hagi demanat de modificar la llei del menor.

Ho ha dit aquest dimarts en una roda de premsa posterior al Consell Executiu, quan ha estat preguntada per la proposta que ha fet Albiol, que vol demanar al Congrés de modificar la llei del menor i abaixar l’edat penal després de l’agressió sexual ocorreguda dissabte a la tarda a Badalona en què víctima i agressors són menors d’edat.

La portaveu ha condemnat "la bestialitat dels fets" i ha convingut que els fets no poden quedar impunes, encara que els presumptes autors siguin menors d’edat. "Hi ha d’haver una assumpció de responsabilitat que no passa per endurir els pesos, sinó per la reinserció; perquè no ho tornin a fer mai més", ha afegit Plaja.

ERROR DEL SISTEMA

També ha demanat "de no posar el focus en una ciutat concreta sinó en un fenomen general" i ha assegurat que un sol cas de violació d’aquest tipus és la mostra que el sistema ha fallat, segons ella. Finalment, ha posat de relleu l’educació sexual, els tallers d’educació afectivosexual i programes com el Coeduca’t impulsat pel Govern.

tracking