SEGRE

Quatre nens molt greus i dos adults ferits en un apunyalament a França

L’autor ja ha estat detingut

El lloc de l'atac.

El lloc de l'atac.Olivier Chassignole / Afp / Dpa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre nens han estat apunyalats aquest dijous en un atac amb arma blanca en una plaça del municipi francès d’Annecy, a l’est del país, segons ha confirmat el ministeri de l’Interior. Els quatre es troben en estat molt greu, segons han anunciat mitjans locals citant la prefectura (delegació del govern francès).

L’autor de l’atac, un refugiat sirià de 32 anys, ja ha estat detingut després d’una "ràpida intervenció" de les forces de seguretat, ha explicat el ministre, Gérald Darmanin i seria un dels dos adults ferits lleus, que va patir les lesions al ser detingut per la policia. L’altre seria una persona que era al lloc. La Fiscalia Antiterrorista ha indicat que està estudiant les circumstàncies de l’atac abans de decidir si es fa càrrec del cas.

L’atac ha passat a les 07.45 a Annecy, una ciutat de turisme de muntanya al peu dels Alps, en concret al Jardí d’Europa, una àmplia àrea oberta de prades i boscos amb un llac que s’utilitza per al rem i altres activitats de lleure. La zona, a la qual s’han desplaçat nombroses ambulàncies i vehicles policials, està acordonada, segons les imatges televisives.

El president francès, Emmanuel Macron, ha qualificat de "covardia absoluta" l’atac a través del seu compte de Twitter. "Atac d’una covardia absoluta aquest matí en un parc d’Annecy. Nens i un adult entre la vida i la mort. La nació està traumatitzada", ha assenyalat Macron.

"És un atac que ens traumatitza a tots", ha afirmat per la seua part el ministre d’Hisenda, Gabriel Attal, davant del ple de l’Assemblea Nacional, els diputats de la qual han guardat un minut de silenci.

Els serveis d'emergències al parc on ha tingut lloc l'atac.

Quatre nens molt greus i dos adults ferits en un apunyalament a FrançaEFE/EPA/GREGORY YETCHMENIZA

tracking