SEGRE

TRADICIÓ CULTURA POPULAR

Gegants lleidatans destrossats

Les figures del Grup Cultural Garrigues, escapçades arran d'un sinistre del camió que els portava des de Romania || No sortiran demà al Corpus

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ningú podia esperar que l’última actuació dels gegants Anastasi i Blanca, el rei i la reina del Grup Cultural Garrigues Lleida, seria en una actuació a la ciutat romanesa de Timisoara. Però l’entitat va anunciar ahir a les seues xarxes socials que un accident en el seu retorn a Lleida ha deixat les dos figures destrossades. Ara per ara no s’ha quantificat el valor dels desperfectes, però des de l’associació apunten que restaurar aquestes figures pot costar “a partir dels 6.000 euros”.“Aquesta setmana hem representat Catalunya al costat d’altres entitats en la celebració de la capitalitat europea de la cultura popular que ostenta Timisoara.

Al finalitzar els actes, els dos gegants havien de tornar a Lleida en un camió però a l’altura de Niça es va produir un accident amb un altre vehicle que va afectar la càrrega. El rei i la reina van ser els més perjudicats. El rei ha quedat decapitat i la reina ha perdut els braços i la cara està aixafada.

Creiem que no es podran recuperar encara que estem buscant un taller que valori els danys i ens digui si es poden reconstruir”, va explicar a SEGRE el gerent del Grup Cultural Garrigues, Enric Figueres.Ara per ara, l’entitat ha anunciat que els gegants no participaran demà en el Seguici del Corpus de Lleida, com tampoc ho farà el Lleó de la Ciutat, que és a Àustria a l’Aplec Internacional de la Cultura Popular.

El rei i la reina, amb representants del Grup Cultural Garrigues de Lleida a la ciutat de Timisoara.

El rei i la reina, amb representants del Grup Cultural Garrigues de Lleida a la ciutat de Timisoara.GRUP CULTURAL GARRIGUES

tracking